דרמואיד

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

06/01/2015 | 02:21 | מאת: Alice

שלום, אני בת 31 ללא ילדים. לפני שנה גילו אצלי דרמואיד בגודל 15 ממ בשחלה הימנית בבדיקת אולטרסאונד רגילה. התבקשתי לעשות בדיקה חזורת פעם ב 3 חושים ובדיקת מרקרים. בבדיקות שעשיתי במשך שנה הגודל של הדרמואיד לא השתנה. היום עשיתי בדיקת אולטרסאונד נוספת ( האחרונה עשיתי במאי ) וגילו אצלי דרמואיד נוסף בשחלה השמלאלית. כרגע לפי הבדיקה 2 דרמואידים בגודל 17X19 ממ.. חשוב לי לציין שהבדיקה נעשתה מספר שעות ספורות לפני תחילת המחזור ( האם יכול להשפיע על הבדיקה ? ) האם הבדיקה מצביע על גידול של הדרמואיד? האם כדי בגדול כזה לבחון טיפול כירורגי או להמתין להריון ראשון למשל. האם דרמואיד יכול להגדול כל כך מהר ( חצי שנה לדרמואיד חדש ) האם ידוע מה הסיבות לדרמואיד?

הממצאים אכן קטנים ולא מדאיגים בגדלים אלו בד"כ ללא מומלץ לבצע התערבות כירורגית האבחנה בבדיקת על קול אינה כה פשוטה בגדלים אלו וכדאי לבצע הערכה נוספת

19/01/2015 | 18:07 | מאת: ALICE

תודה על התשובה! האים ניתן לבצע בדיקות נוספות על מנת לאבחן את הנושא לעומק?

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה