שאלות הבהרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

08/12/2014 | 21:29 | מאת: קרן

אשמח להסבר והבהרה. בת 39. לאחר צילום רחם שרופא אחר לא ראה פגמי מילוי ורופא נוסף שהסתכל על הצילום ראה אי סדירות קבועה בקיר הימני של הרחם. הופניתי להיסטורסקופיה. לאחר היסטורסקופיה ניתוחית נכתב: בחלל הרחם הידבקות גסה באיזור הפונדוס שנכרתה. תעלת צואר הרחם תקינה, פיות החצוצרות נצפו תקינות. מהלך תקין. אין לי כרגע את מי לשאול ואני מודאגת. 1. מה הסיבה להידבקות? ומהי הידבקות גסה? (לפני חצי שנה עברתי הפלה טבעית ללא התערבות בשבוע 7). 2. האם נדרש מעקב? זה עלול לחזור? 3. האם ניתן לנסות להיכנס להיריון מייד? (להתחיל הפריות?) 4. האם לא אמורים לקבל דיסק מסודר של הפעולה כמו בצילום רחם? אודה מאוד להסברים.

שאלות אלו יש להפנות לרופאך או לרופא המנתח אשר מכיר את הממצאים וכמבון הסביר לך מה משמעותם ומה יש לבצע בהמשך

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה