שרירנים

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

08/12/2014 | 13:36 | מאת: ש

פרופ' שלום, אני בת 28, נשואה ללא ילדים, לאחר אולטרסאונד נצפו מס' שרירנים אינטראמורליים ברחם הדוחקים את הרירית 1- 63*60 מ"מ בקיר אחורי. 2- 44*43 מ"מ בקיר קדמי. 3- 38*39 מ"מ בקיר קדמי. לאחר ייעוץ אצל מומחה המליץ על ניתוח לכריתת השרירנים בפתיחת בטן. האם לאור הנ"ל תישקל פרוצדורה רפואית/ ניתוחית חלופית עבורי? כגון: לפרוסקופיה/ אולטרסאונד ממוקד?

שלום לך לא אוכל לסייע ללא היכרות עימך ובדיקתך יש להכיר את מגוון האופציות ועל פי הממצאים והחירתך לקבל את ההחלטה המתאימה לך

16/12/2014 | 16:57 | מאת: ש

תודה על תשובתך.היום ביקרתי במרפאה בתל השומר לצורך ייעוץ.אני מנסה להרות מזה 9 חודשים,ללא הצלחה.לאחר בדיקה נאמר לי שהרחם מוגדלת זהה בגודל ל4 חודשים של הריון,כעת אומלץ על לפרוסקופיה לכריתת השרירנים.כאשר שאלתי על ניתוח רובוטי לכריתת שרירנים אמר שאין הבדל בין שתי הגישות בידיו של מנתח מיומן.כעת אני חלוקה בדעתי כיצד עליי לפעול,באיזה גישה ניתוחית עליי לבחור מאחר ובייעוץ אצל מומחה אחד אומלץ על ניתוח בטן פתוח וכעת אומלץ על ניתוח לפרוסקופיה.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה