2 ציסטות בשחלה שמאל ואחת בימין

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

05/11/2014 | 23:58 | מאת: cattwoman

על פניו נראה דרמואיד. לפני כשבוע עברתי הפסקת הריון בשבוע 7 לאחר שהעובר לא התפתח. במהלך האולטרסאונד הומלץ לי בבית החולים להוציא את הציסטות כעת לפני כניסה נוספת להריון על מנת למנוע סיבוכים. כמה זמן לאחר ניתוח לפרוסקופי ניתן לנסות להרות? האם התעסקות עם השחלה וכריתת הציסטה עלולה להשפיע על הביוץ? האם במהלך ניתוח לפרוסקופי אחד יסירו את שלושת הציסטות?

שלום לך לא נדבת פרטים מספקים לגבי הציסטה אך מומלץ לעיתים קרובות להסיר את הציסטות לפני כניסה להריון , בזהירות רבה על מנת לא לפגוע בתפקודה ניתן להרות כחודש לאחר ביצוע כריתת הציסטות לאחר בדיקת המטופלת

07/11/2014 | 12:40 | מאת: cattwoman

שחלה ימין - ממצא היכול להתאים לדרמואיד 15*17 מ"מ שחלה שמאל - 2 ממצאים סמוכם היכולים להתאים לדרמואיד 40*39 מ"מ ו-36*34 מ"מ . הממצאים נצפו בבדיקת אולטראסאונד לאחר הפלה באמצעות ציטוטק בשבוע 7 (שק ללא עובר). האם נדרשות בדיקות או חוו"ד נוספות לפני ההחלטה להסיר?

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה