רירית רחם עבה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

31/10/2014 | 21:18 | מאת: מיכל

שלום רב, אני בת 45 אחרי 3 לידות תקינות ומחזורי וסת תקינים, בריאה ולא משתמשת באמצעי מניעה. מספר ימים לאחר תום המחזור החודשי האחרון ואחרי קיום יחסים הופיע הפרשה דמית קלה שהפכה לכתמים חומים. נבדקתי על ידי רופא נשים שאמר כי צוואר הרחם תקין וכי יש דימום קל מהרחם והוא מבחין ברירית עבה מהרגיל. קיבלתי כדורים מסוג dydrogesterone ל10 ימים והתבקשתי לחזור לבדיקה אחרי תום המחזור שאקבל. שאלותי: מדוע ניתנו לי הכדורים אם המחזורים שלי מאוד מאוד סדירים?האם לא ניתן לחכות לקבלת המחזור באופן טבעי? מה יכולה להיות הסיבה לדימום הרחמי הקל? האם יש סכנה במצב שתארתי לעיל? מודה לתשובתך

רירית רחם מעובה דורשת הערכה והיא הנושא החשוב רירית רחם מעובה יכולה להעיד על הימצאות פוליפ או ממצא אחר בחלל הרחם הבירור כולל בדיקת על קול מייד בתום הווסת, דגימת רירית רחם והיסטרוסקופיה אבחנתית עי בירור זה ניתן לקבוע מה הסביה לדימום הקל, לרירית המעובה וכן הלאה אשמח לסייע בהמשך

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה