גרידה או כריתה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

28/10/2014 | 22:02 | מאת: דורית

במהלך בדיקת מעקב שגרתית (4.14) נמצאו היפרפלזיה פשוטה עם פוליפ אנדומ' הומלץ על פרוגסטרון ל3 חד' +פיפל חוזר. בסונר כעבור 6 חד' נמצא כי רירית הרחם אינה סדירה+בתוכה ממצא היפואלוגני בקוטר 7 מ'מ ללא עדות לזרימות בפיפל שנעשה לפני כחודש single hyperplastic endometrial glands without interposed stroma and mild nodular atypia (לאור פיסוק לא נאות ,קשה להבין בוודאות האם יש או אין אטיפיה נודולרית מתונה ?) הומלץ לבצע גרידה שלמה ע'מ לחדד אבחנה ולשלל אטיפיה האם אתה יכול לחוות דעתך? האם המצב מדאיג ? אם כן , מה בין גרידה לבין כריתת רחם ? כדאי לציין כי המדובר בבת 67 ללא תלונות או קשיים גניקולוגיים ,עם 4 ילדים.

אינני ממליץ על טיפול הורמונלי אלא השלמת האבחנה ניתן לבצעה באמצעות גרידה מקוטעת או היסטרוסקופיה ונטילת ביופסיות לעיתים אכן קיימת המלצה על פעולה כגון כריתת רחם.. במצבים של אטיפיה אך לא ניתן להמליץ על טיפול ללא היכרות עם המטופלת בחינת גורמי הסיכון הכרת מחלות הרקע ועוד אשמח באם תפנו להערכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה