צילום רחם לאחר הריון אוקטופי

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

21/09/2014 | 23:13 | מאת: אני

שלום, לפני כחודש טופלתי במטוטרקסט בשל הריו אוקטופי צעיר (טרם נצפה שק הריון). לאחר חודש הבטא התאפסה אך החצוצרה נשארה מלאה בקישי דם כתוצאה מההפלה שהתרחשה בתוכה. אני מעונייננת בעוד כחודשיים לנסות להרות שוב. האם כדאי לעשות צילום רחם וצנתור חצוצרה לפני שאנסה להרות שוב כדי לפתוח את הסתימה בחצוצרה שנוצרה בשל קרישי הדם. מה הבדיקות הקשורות לחצוצרה הסתומה שעלי לעשות לצורך תכנון ההריון הבא כדי למנוע הריון אוקטופי חוזר. תודה רבה

אין יכולת למנוע הריון חוץ רחמי חוזר גם לא ע"י ביצוע צינטור כדאי להיוועץ עם רופאך לגבי האלטרנטיבות ומתי כדאי לבצע צילום רחם

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה