שארית ברחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

04/07/2014 | 00:35 | מאת: מור

שלום. ילדתי לפני חודשיים בלידה חטופה ( כרבע שעה) כשעתיים אחרי הלידה יצאו קרישי דם ענקיים והוכנסתי לחדר ניתוח ובוצע רביזיו בהרדמה כללית. הרופאים לא גילו שאריות ברחם ושוחררתי במצב טוב. בביקורת של שישה שבועות לאחר הלידה נמצא ממצא בא.ס. של שארית בגודל 9 מילימטר והופניתי למכון א.ס לבדיקת הממצא שהתברר עם זרימות דם ונקבע כשארית שיליה. הופניתי להיסטרוסקופיה. עוד לפני שקבעתי תור התחיל דימום מסיבי עם קרישי דם וחלקיקים קטנים. שיערתי שהשארית יצאה אבל בבדיקת א.ס לאחר יומיים התגלה ממצא ללא זרימות דם בגודל 2 ס"מ. אני עדיין מחכה לתור להיסטרוסקופיה אבל יש לי כמה שאלות. 1. מה זה יכול להיות? האם קריש דם נוצר מעצמו לגודל כזה בשבוע? האם זה יכול לגדול? האם מדובר בסיכון משמעותי שמצריך טיפול דחוף? 2. האם מותר לקיים יחסי מין במצב כזה ואם כן האם ניתן להיכנס להריון ללא שימוש באמצעי מניעה? סליחה על האורך... ותודה.

שלום לך מדובר בנושא חשוב בעל משמעויות רבות ולא אוכל להתייחס ללא היכרות עימך ובדיקתך אשמח לסייע לאחר היכרות ובדיקתך

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה