כאבים כרוניים

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

12/07/2014 | 08:29 | מאת: אדית

היי, עברתי לפני חצי שנה ניתוח אבחנתי וניתוחי במהלכו נצפו מס' נגעים קטנים [לבנים] באזור השופכן השמאלי בעיקר והוסרה מחיצה קטנה ברחם. בנוסף לאנדומטריוזיס יש לי שחלות פולסציטיות ותסמנות מעי רגיז, וגם, מיד לאחר הניתוח לקיתי בדלקות חוזרות בדרכי השתן ומאז אני מטופלת באנטביוטיקה למניעה. הניתוח עז מאוד לכאבים בעומק הנרתיק שהיו במהלך יחסי מין אך לא לכאבי הכרוני שיש לי בצד שמאל- כאב שמתחיל בד"כ בפמפום/דקירה, ואם לא דועך אחרי כמה ימים מתגבר לתחושת שריפה. קשה לי למקום את הכאב ולומר האם מדובר בשלפוחית השתן/ כיווצים ברחם, שחלות מעט מוגדלות. הטיפול באנטיביוטיקה הוריד את הכאבים חלקית, בעיקר אלו שהיו קשורים להטלת שתן, אך כאמור הכאב הכרוני ממשיך למרות שאין כרגע עדות לדלקת בדרכי השתן. מרוב כאב פיתחתי תגובה אוטומטית שאני מרגישה שאני כמעט כל העת מכווצת את שרירי הבטן והנרתיק באופן לא רצוני, מה שרק מחמיר את הבעיה. מאחר וחלה הטבה מסויימת ומאחר ואני כיום בהתחלת טיפולי פוריות [הזרעה], ניסיתי להתעלם מהעניין, אולם יש ימים שזה ממש קשה, בעיקר בגלל כל הבדיקות והגירוי הבלתי פוסק של האזור. שאלתי היא איך ניתן לדעת בוודאות ממה נגרם הכאב והאם האו קשור לאנדו' שאובחן רק בדרגה קלה? אלו טיפולים אפשר לקחת במהלך טיפולי פוריות ובתקווה במהלך הריון? האם יש טיפול כללי שיכול להוריד את סף הכאב? הפחתת חרדה? לאיזה מומחים נוספים לפנות בנושא מלבד מומחה האנדו'? תודה רבה על המענה!

שלום לך אין לי ספק כי יש צורך בהערכה נוספת ובדיקה העובדה שת סובלת , שנצפו נגעים וישנה העיית פוריות מחייבת הערכה נוספת אשמח לסייע

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה