קושי בכניסה להריון

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

12/06/2014 | 01:22 | מאת: לילך

שלום דר סוריאנו, אני בת 27 וסובלת מכאבי מחזור קשים עד משתקים שהופיעו פתאום בגיל 16. מספר רופאים סבורים כי מדובר באנדומטריוזיס (על סמך תשאול ואולטרהסאונד) והייתי מטופלת בגלולות. אני מנסה להיכנס להריון כבר 9 חודשים ללא הצלחה (מאז שהפסקתי עם הגלולות), לכן הציעו לי לעבור ניתוח לפרוסקופי לבירור נגעים. האם היית ממליץ תחילה על בדיקות נוספות? כמה זמן אחרי הניתוח אוכל לחזור ולנסות להיכנס להריון? למה לצפות מבחינת כאבי מחזור אחרי הניתוח? תודה רבה!

לךניתוח הלפרוסקופי יתרונות ברורים כגון אבחנה ברורה האם את סובלת מאנדומטריוזיס היכן ובאיזו דרגה ניתן לקבוע האם קיימת מעורבות של חצוצרות שחלו ועוד וכמובן ניתן להתערב ולטפל יתרון נוסף ולטעמי חשוב מאד מעבר לאבחנה המדוייקת הוא השיפור המשמעותי באיכות החיים אשמח לסייע

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה