ציסטה דרמואידית

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

25/05/2014 | 18:50 | מאת: שרה

לפני שנתיים התגלו אצל בתי, היום בת 18, ציסטות בשתי השחלות. היא מטופלת בעזרת גלולות (קודם מסוג YAZ ועכשיו סיזוניק) והציסטות בכל זאת גדלו קצת. בבדיקה האחרונה היתה ציסטה צלולה מימין בגודל 48 מ"מ ובשמאל דרמואידית בגודל 58 מ"מ. הרופא המליץ על ניתוח אבל אני קצת חוששת בגלל גילה הצעיר. האם חייבים באמת ניתוח והאם עלולה להיות לכך השפעה עתידית על הפוריות שלה? תודה

כדאי להפנותה להערכה ולבדיקה חוזרת ממצאים אלו גדולים ובהמשך עלולים לגרום לנזק אשמח לראותה ולסייע חשוב לדעת האם אכן מדובר בציסטה דרמואידית

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה