הדבקויות- ניתוח קיסרי שלישי( כמו רביעי)

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

11/05/2014 | 08:14 | מאת: קרן

שלום ד"ר, לפני 12 שנים עברתי כריתת מיומה עם פתיחת בטן מלאה(לא הייתה כניסה לחלל הרחם) לאחר מכן עברתי עוד 2 ניתוחים קיסריים כי טענו שאחרי כריתת מיומה אני לא יכולה ללדת רגיל ( למרות שבבית חולים אחר אמרו לי שזאת הייתה טעות ואם לא נעשה חדירה לחלל הרחם אני יכולה ועוד איך9. בניתוח הקיסרי האחרון נאמר לי ששיש הדבקויות. שנה לאחר מכן עברתי ניתוח בלפרוסקופיה עקב תוספתן נמקי ואחרי 3 ימים נותחתי שוב עקב הדבקות(גם למזלי בלפרוסקופיה)- גדם התוספתן נדבק ללולאת מעי ונגרמה חסימת מעיים מלאה. עכשיו אני בהריון ( לא היו בעיות בכניסה להריון) וכמובן מחכה לי קיסרי נוסף. בצעתי בדיקת מי שפיר והרופא כשהחדיר את המחט אמר לי שיש הדבקויות. אני ממש חוששת מהניתוח וההדבקויות וממש חוששת שתהיה לי פגיעה באברים פנימיים בגלל ההדבקויות ( יש לי ממש טראומה ממה שקרה לי עם הניתוח של האפנדיציט). איך אוכל להבטיח שיתנח אותי מנתח טוב? מישהו באמת מנוסה כי כל הבטן שלי מלאה הדבקויות מן הסתם.... יש לי ביטוח פרטי ואני יכולה לעבור קיסרי בפרטי. קראתי שיש חומר למניעת הדבקויות- האם חומר למניעת הדבקויות יעזור לי בעתיד שלא יהיו לי הדבקויות אחרי הניתוח? שתבין אני ממש בחרדה.... תודה

אני מבין את חששך אשמח לסייע אנמא צרי קשר 0544554692 והביאי עימך על כלל המידע הרפואי בברכה דר סוריאנו

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה