מבנה האגן הקטן ואנדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

19/05/2014 | 21:10 | מאת: נינה

דוקטור סוריאנו שלום רב לפני מספר חודשים רופא גניקולוג שאני מטופלת אצלו הגיעה למסקנה שאני סובלת מאנדומטריוזיס (לאחר בדיקות אולטרסאונד ציסטוסקופיה וקלונוסקופיה) , הוא הגיע למסקנה שיש צורך בניתוח לפרוסקופי כי אני מעוניינת להכנס להריון בזמן הקרוב, אך ישנה בעיה קטנה, בבדיקת ציסטוסקופיה נתגלה כי הרחם לוחץ על שלפוחית שתן וזה מסביר את התופעה של צריבה וחוסר התרוקנות בשתן, אך הגניקולוג סבור שמצב כזה אינו קיים כיוון ששלפוחית השתן ממוקמת מעל לרחם, (דבר שנשמעה לי טיפה מוזר) ברצוני לשמוע את דעתך לגבי מיקום הרחם והשלפוחית , סלח לי על השאלה המוזרה פשוט לפי ההגיון אני מפחדת שרופא שאינו יודע טוב אנטומיה של אגן האישה ינתח אותי בגלל זה חשוב לי לשמוע את דעתך המקצועית , תודה מראש

שלום לך כדאי לפנות להערכה יתכן ומדובר על מעורבות שלפוחית השתן ומוקד הדוחק או חודר לתוכה שלפוחית השתן והרחם נמצאים בקרבה אנטומית ובמקרים של כאבים ותלונות אורינריחות כפי שציינת יש לפנות להערכה מקיפה אשמח לסייע

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה