Serous Cytadenoma

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

31/03/2014 | 12:39 | מאת: איילה

נמצאו בשחלה 3 ציסטות מורכבות עם נוזל עכור (בדרגות שונות של עכירות). עברתי לפרוסקופיה והוצאו הציסטות. בתשובה הפתולוגית נרשם: cyst of ovary consistent with serous papillary tumor of borderline type. Separately, serous cystadenoma. בנוסף נכתב: בבדיקת הנוזל מחלל הבטן נראו תאים מזוטליאלים, היסטיוציטים וקבוצות בודדות של תאים אטיפיים. נשלחתי לאונקולוג שתאר את הציסטה כממאירה, אך טען כי הגידול הוצא ועלי להיות במעקב כל חצי שנה. האם במקרה של תשובה כזו, אין טיפול קיצוני יותר? הוצאת השחלה שמייצרת כאלו ציסטות? והאם השימוש במילה ממאירות לא דורשת טיפול אגרסיבי יותר??

חסרים פרטים רבים אשר חיוניים אנא צרי עימי קשר לאחר החג ואשמח מסייע ולהפנותך לייעוץ נוסף

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה