האם שרירן תת סרוזי ושרירן תת רירי

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

20/03/2014 | 09:52 | מאת: אלה

ניתן להוריד בהיסטרוסקופיה ? במידה והשרירן מפתח גבעול האם עדיין אפשר להישתמש בהיסטרוסקופיה ? באיזה מצב של שרירנים בוחרים גישה אחרת ולא היסטרסקופיה ?

ניתן לבצע כריתת שרירן בגישה היסטרוסקופית כאשר השרירן בולט לחלל הרחם נקרא גם שרירן תת רירי בדכ שרירן כזה לא יהיה על גבעול שרירן סוב סרוזי הינו שרירן הבולט לחלל הבטן עם או ללא גבעול והגישה במקרה זה הינה בגישה בטנית בגישה לפרוסקופית לא כל שרירן יש להסיר, בדכ השרירנים הבולטים לחלל הרחם הם אלו הגורמיםפ לדימום או מפריעים לפוריות אשמח לסייע לאחר קבלת מיד מפורט ישנה חשיבות רבה לביצוע בדיקת אטולטראסאונד מפורטת לגבי מספר מיקום וגודל כלל השרירנים

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה