חוות דעת שרירנים

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

19/03/2014 | 13:43 | מאת: מיכל

בתאריך 09.10.13 אולטרסאונד: רחם: אורך 72 מ"מ עובי 55 מ"מ רוחב 76 מ"מ מרקם: שרירני הערות: שרירן קיר קדמי 15 מ"מ, שרירן על גבעול שמאלי בגודל 25 מ"מ ידוע. עובי רירית רחם: 15 מ"מ הערות: סדירה שחלות: ימנית 46 מ"מ X 20 מ"מ הערות: בתוכה מבנה נוזלי עכור בעל קירות מעובים, בגודל 18 מ"מ - נצפתה זרימה טבעתית - יכול להתאים לגופיף צהוב. צמוד לשחלה ציסטה צלולה בגבול סדירים בגודל 18X15מ"מ ללא זרימת דם בתוכה. זקיקים קטנים. שמאלית: 33 מ"מ X 13 מ"מ הערות: תקינה. זקיקים קטנים. דוגלס: לא נראה נוזל חופשי באגן. אולטרסאוד מתאריך 14.3.14 רחם: אורך 63 מ"מ עובי 45 מ"מ רוחב 66 מ"מ מרקם: שרירני הערות: שרירן קיר קדמי 21 מ"מ שרירן אחורי על גבעול 24 מ"מ. עובי רירית רחם 16 מ"מ הערות: לא הומגנית. עם ציסטות עד 3 מ"מ. שחלות: ימנית: 32 מ"מ X 22 מ"מ הערות: בתוכה מבנה נוזלי עכור בעל קירות מעובים, בגודל 18 מ"מ - נצפתה זרימה טבעתית - יכול להתאים לגופיף צהוב. זקיקים קטנים. צמוד לשחלה ציסטה צלולה בגבולות סדירים בגודל 21 מ"מ ללא זרימת דם בתוכה דופך שחלה 0.7RI תקין. שמאלית 26 מ"מ X 19 מ"מ הערות: תקינה. זקיקים קטנים. דוגלס: נצפה נוזל חופשי בכמות בינונית. רצוי לעשות אולטרסאונד נוסף ביום חמישי של הוסת. השאלות: האם לאור הממצאים (הבדלי תאריכים, הגיל שלי) יש דחיפות לעשות היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית. או ניתן להמתין לעוד חצי שנה ולהיות במעקב אולטרסאוד בלבד. האם במידה ואמתין לא יהיה ניתן לעשות היסטרוסקופיה ניתוחית כי השרירינים יהיו גדולים ? האם במהלך היסטרוסקופיה ניתן לבצע אמצעי מניעה בטיחותי שלא כולל הורמונים, מה האפשרויות. הרבה תודה על ההכוונה.

אנא פני להערכה ובדיקה לא ניתן לייעץ על טיפול ללא הכירות עימך, עם כלל תלונותייך עברך הרפואי וכלל הממצאים

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה