קוצר נשימה כתוצאה משימוש בגונאל אף

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

01/02/2015 | 20:55 | מאת: דנה

היי, התחלתי טיפולי פוריות, פעם ראשונה בגונאל אפ, 112.5 מ"ל, ביום השלישי לזריקות כבר התחלתי להרגיש קשיי נשימה, שלחו אותי למיון, כל הבדיקות יצאו תקינות. רנטגן, בדיקות דם וכימיה, CT וא.ק.ג. לכן המשכתי עם הזריקות. ביום החמישי חזרתי שוב לביקורת עדיין עם קשיי נשימה, שוב חזרתי למיון ששם עשו לי בדיקות חוזרות כולל בדיקות לקרישיות הדם וגם הם יצאו תקינות. במרפאת פוריות השחלות שלי נבדקו והכל יצאו תקין. בלית ברירה הפסיקו לי את הטיפול של הגונאל אף. האם יכול להיות שאני אלרגית לתרופה והיא גורמת לי לקשיי נשימה ועדיין לא רואים את זה בצילומים ובבדיקות? כי הכל יצא תקין. מה יכול לגרום לקשיי הנשימה ?

בבדיקות נשללו ותסחיף ריאתי ותסמונת גירוי יתר של השחלה שאחד מתסמינה הוא קשיי נשימה. תגובות רגישות יתר והחמרה של אסטמה הן תופעות לוואי ידועות אך נדירות לתכשיר. קשיי הנשימה יכולים להיות ביטויי של תגובת רגישות יתר. לצורך בירור ניתן לפנות לרופא אלרגיה. להבנתי, קשיי הנשימה חלפו עם הפסקת הטיפול בתכשיר, אם לא- פני לרופא לבירור בהקדם.

05/02/2015 | 19:30 | מאת: דנה

תודה על התשובה, יש לי שאלה, הקשיי נשימה השתפרו כמה ימים אחרי שהפסקתי את התרופות וכשקיבלתי וסת לפני כמה ימים הקשיי נשימה חזרו, קבעתי תור לקרדיולוג ומומחה ריאות.. מהידע שלך, האם נראה לך שהרגישות לתרופה עדיין משפיעה כאן ?

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי