אוסטיאופרוזיס - תוספת לשאלתי

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

27/11/2014 | 08:26 | מאת: אני

(סליחה.. ההודעה הקודמת נשלחה ריקה מתוכן) האם קיימת תרופה לטיפול באוסטיאופורוזיס שניתן ליטול יום יום ולא אחת לחודש כמו הריבון 150? תודה מראש בשנית, אני

תרופות ממשפחת הביספוסאנטים כגון ריבון נאגרות בעצם והפעילות הממושכת שלהן אינה נובעת מצורת המתן אלא ממשך הפעילות של התרופה בעצם. את התרופה יש ליטול בבוקר עם כוס מלאה מים ועל קיבה ריקה (ללא מזון או תרופות אחרות), על מנת להגביר את ספיגתה וכן להישאר זקופים למשך חצי שעה לאחר נטילתה כדי להימנע מגירוי בוושט. פורמולציות במינון גבוה יותר (מהמינון היומי) הניתנות אחת לשבוע/לחודש נועדו לעלות את הענות המטופל לטיפול. כבכל טיפול תרופתי גם הטיפול בביספוסאנטים עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. לפני מתן טיפול תרופתי, הרופא שוקל את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי. תופעות הלוואי השכיחות של ביספוספאנטים הן הפרעות במערכת העיכול, כאבי שרירים ומפרקים וכאבי ראש. תופעות לוואי נוספות עלולות להיות רמות סידן נמוכות (בד"כ כאשר לא מטופלים בתוסף), בעיות בעצמות הלסת (בד"כ סביב עקירת שיניים/פרוצדורה פולשנית במהלך הטיפול) ושברים לא טיפוסיים. לשאלתך, ישנם תכשירים המכילים Alendronate 10 מ"ג למתן יומי (תרופה אחרת מאותה קבוצה של ביספוספאנטים). אני ממליצה לדון בחששותיך עם הרופא ולהחליט ביחד מהו הטיפול המתאים לך ביותר.

27/11/2014 | 12:57 | מאת: אני

תודה רבה על תשובתך המפורטת!

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי