שימוש בכמוסות טבעיות למערכת החיסון

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

02/10/2014 | 15:47 | מאת: טובית

שלום ברצוני להתחיל ליטול כמוסות טבעיות של פרופוליס ואכינצאה (של חברת אלטמן) לחיסון מערכת הגוף. באופן קבוע אני לוקחת תרופות..כגון: אלתקורסין, ציפרלקס ונורליפ. האם יש איזה ניגוד בין שני סוגי התרופות..והאם יש סיכון לקחת את התרופה הטבעית? תודה טובית

כבכל שילוב תרופתי בנוסף לפעילות הרצויה של התרופות במהלך השימוש בהן עלולות להופיע השפעות גומלין בין התרופות. המידע על השפעות גומלין של תוספי תזונה הינו דל. עבור תכשירי פרורפוליס לא ידועות השפעות גומלין עם תרופות. אכינצאה עלולה להשפיע על רמות ציפרלקס אך לא ברורה המשמעות הקלינית של השפעת גומלין תיאורטית זו. לפני מתן שילוב תרופתי יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול המשולב מול הסיכון שבתופעות הלוואי. במידה והוחלט על השילוב, יש לעקוב אחר תופעות לוואי ובמידה ומופיעות להפסיק את הטיפול בתוסף התזונה וליידע את הרופא.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי