שלפוחיות בפנים

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

29/05/2015 | 12:49 | מאת: מאיר

אני בן 67 לאחרונה כשהלכתי לשננית היא הביא לתשומת ליבי שבפנים באזור שבן השפתיים לתחילת הסנטר בחריץ בנהיים יש לי נספר שלפחיות קטנות ויתכן שיש לי הרפס. ברצוני לציין שאני לא סובל מכאב מהשלפוחיות ולא סבלתי מעולם מהרפס. במה לדעתך מדובר? בתודה לתשובה מאיר

30/05/2015 | 21:43 | מאת: ד"ר מיכל מידן

בהחלט יתכן כי מדובר בזיהום הרפטי. מחלה זו מתבטאת במקבץ של שלפוחיות זעירות, המיקום השכיח להופעת השלפוחיות הוא סביב השפתיים או ליד פתחי הנחיריים אך הן יכולות להופיע גם באיזורים אחרים של הפנים או בתוך הפה. לרוב מופיע עקצוץ טרם הופעת השלפוחיות. ממליצה לפנות לרופא עור לאבחנה וטיפול אנטי-ויראלי מקומי או בכדורים במידה ומדובר בהרפס. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה