יבלות בכף הרגל שלא עוברות כבר שנתיים

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

01/02/2015 | 19:25 | מאת: גלילי

אבקש עזרה מה ניתן לעשות כדי לטפל בזה הייתי אצל רופא עור....לא עשו כלום פרט לחומר שומני...נגד יובש. חבל שלא ניתן לצרף לך צילום

05/02/2015 | 09:23 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, יבלות ויראליות נגרמות על ידי וירוסים מקבוצת ה Human Papiloma Virus . הטיפול מגוון וכולל תכשירים שונים כגון: - salatac gel הממיס את החומר הקרני של היבלת על ידי חומצה סאליצילית. -תכשיר נוסף מוכר הינו verrucid או verrumal המכילים חומרים הפוגעים בוירוס. הטיפול בתכשירים אלו ממושך ודורש הקפדה יום יומית. אפשרות נוספת שמבוצעת על ידי רופא עור היא הקפאה בחנקן נוזלי: בטיפול זה היבלת נושרת כעבור מספר ימים, אך ביבלות בכפות רגליים דרושים כ 3 טיפולים. במקרים קשים, כאשר אין שיפור תחת טיפולים מקומיים וחנקן נוזלי ניתן לנסות טיפול בלייזר CO2 או במחט חשמלית. בשתי השיטות האלו נדרשת הרדמה מקומית. בהצלחה!

05/02/2015 | 10:00 | מאת: גלילי

וזה חוזר על עצמו...כנראה שהוא לא מתרגש מזה. חבל שלא ניתן לצלם לך. יש קילוף עור אחרי מיקלחת...לאחר שבדקתי ה"יבלת"...מגיעה עד הבשר ממש ולכן אני פוחד מדימום אם יבוצע חנקן או לייזר והרי גם ככה זה יחזור על עצמו...

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה