הרפס וזוגיות- שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

12/02/2016 | 21:17 | מאת: טל

היי ד"ר! אני ובן זוגי חיים יחדיו כבר שנתיים. כבר בתחילת הקשר בן זוגי אמר לי שהיה לו בעבר הרפס בשפתיים ושלא היו לו התקפים ב3 שנים האחרונות...ובאמת היו לנו שנתיים שקטות עד שאתמול ההרפס חזר לו. ככל הידוע לי מעולם לא היה לי הרפס ואני מאוד מפחדת להידבק (הייתי אומרת שיש לי ממש פוביית הרפס). איך נמצאים בזוגיות ולא נדבקים? החלטתי שהלילה נישן בנפרד אחד מהשני...ממה צריך להימנע ומתי בן זוגי יפסיק להיות מדבק? כמה זמן אחרי היעלמות הפצעים יהיה אפשר לחזור לשגרה (נשיקות). איך אפשר לדעת מתי הוא כבר לא מדבק? כמה ימים מחכים בדרך כלל אחרי שהפצעים נעלמים...תודה רבה!

15/02/2016 | 08:58 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, הרפס היא מחלה מדבקת מאוד. הווירוס עובר במגע עם עור נגוע או רוק - לרוב דרך נשיקה, לעיתים אפילו דרך חפצים, לכן מומלץ להימנע משימוש באותם כלי אכילה, מגבות או שפתון.הווירוס משתלב בשורשי העצבים הנקראים "גנגליונים", שם הוא נשאר במצב רדום, ומצבים מסוימים גורמים להתפרצות שלו חזרה אל העור. המחלה מדבקת בעיקר בעת התפרצות תסמינית אך גם התפרצות נטולת תסמינים (המתבטאת רק בהפרשת הנגיף) עלולה להוביל להדבקה. בהצלחה!

15/02/2016 | 17:20 | מאת: טל

אוקיי תודה! וכמה זמן מאז ההעלמות הפצעים אפשר לחזור לעסקים כרגיל? (לישון ביחד, להתנשק)...כמה זמן כדאי לחכות כדי להיות בטוחה?

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה