זמן מתאים

דיון מתוך פורום  מתיחת בטן, הרמת חזה והסרת עודפי עור

04/07/2015 | 18:43 | מאת: לילוש

דר.מייליק, שלום. לפני כשנתיים וחצי עברתי ניתוח שרוול שבעקבותיו ירדתי כמעט 50 קג. מהנקודה הכי נמוכה עליתי 4 קג, ואני עובדת מאוד קשה גם במשור התזונתי וגם בספורט כדי להגיע לאיזון במשקל וכמובן לא לעלות יותר, אם אפשר, לרדת את אותם 4 ק"ג. האם כדאי לי לחכות עד שאני באמת ארגיש שאני "שולטת" במשקל כדי לקבל יעוץ לגבי הרמת חלק תחתון של הבטן? בעקבות הירידה, יש לי עודפים שמאוד מפריעים גם לספורט וגם להתנהלות היום-יומית. תודה מראש,

שלום לילוש ברכותי על ירידת המשקל היפה ועל ההתמדה. לפני מספר שנים, ועדה מדעית של ההסתדרות הרפואית (בהשתתפותי) קבעה את הקוים המנחים לביצוע ניתוחים בריאטריים למצבי השמנת יתר ולניתוחי עיצוב הגוף והסרת עודפי עור בעקבות ירידת משקל. הנחיות הועדה הן שניתן לבצע ניתוחים אלו ברמת בטיחות גבוהה לאחר כשנה לאחר הניתוח הבריאטרי וכחצי שנה של יציבות במשקל הגוף הנמוך (תקופות אלו יכולות לחפוף זו את זו), וכמובן בתלות במצב הרפואי והגופני של המטופל/ת. מנסיוני הרב עם יורדים במשקל, אני מכיר היטב את התופעה של התייצבות במשקל הסופי שהוא כ-10 עד 15 אחוזים גבוה מהמשקל הנמוך ביותר שאליו הגעת. אין לחשוש מכך וכל עוד את יציבה, בריאה ופעילה גופנית, אין הדבר מרמז על עליית משקל נוספת בעתיד. שנתיים וחצי לאחר ניתוח השרוול הם תקופה ארוכה מספיק ואני ממליץ להתקדם לניתוח הסרת עודפי העור שכה מפריעים לך. מחקרים מראים שניתוח לעיצוב הגוף לאחר ירידת משקל משפר את הסיכויים שמשקלך יישמר בתחום הנמוך לאורך שנים. אשמח לבדוק אותך במרפאתי ולייעץ לך לגבי הטיפול המתאים ביותר למצבך. בהצלחה דר בני מייליק

מנהל פורום מתיחת בטן, הרמת חזה והסרת עודפי עור