עישון ליפני מתיחת בטן והרמת חזה

דיון מתוך פורום  מתיחת בטן, הרמת חזה והסרת עודפי עור

18/10/2014 | 18:04 | מאת: הדס

שלום שמי הדס בת 35 אני מעוניינת לעשות ניתוח בטן והרמת חזה ולפי הבנתי אסור לעשן חודש ליפני הניתוח וחודש אחרי הניתוח זה משהו שיהיה לי קשה לעמוד בו אם העשן הסיכון הוא גדול?

שלום הדס כיום כבר אין ספק לגבי נושא העישון: מעבר לעובדה שהוא פוגע בבריאותנו בדרכים רבות (פגיעה בריאות, בכלי דם, בעור וכו), הוא גם פוגע בתהליכי ריפוי פצע ומהווה סיכון משמעותי ביותר להחלמה ולהצלחת כל ניתוח ומביא לכך ששיעור הסיבוכים אצל מעשנים גבוה הרבה יותר מאשר אלו שאינם מעשנים. כמובן שכאשר ניגשים לניתוח שאינו הכרחי כדוגמת הניתוח האסטטי הנרחב שתיארת, אין הצדקה לנתח בנוכחות גורם סיכון משמעותי כל כך וחובתו של כל רופא אחראי לוודא הפסקת העישון מספיק זמן לפני ואחרי הניתוח. אני מניח שאת עצמך לא תרצי לקבל תוצאה לא אידאלית של ניתוח אסטטי או סיבוך שיכול להימנע. מהסיבות האלו, מנתחים פלסטיים דורשים הפסקת עישון בתקופה שסביב הניתוח. בהצלחה דר מייליק

מנהל פורום מתיחת בטן, הרמת חזה והסרת עודפי עור