תופעה לאחר מתיחת בטן

דיון מתוך פורום  מתיחת בטן, הרמת חזה והסרת עודפי עור

15/02/2014 | 17:11 | מאת: יעלה

שלום רב, שמעתי שאחת התופעות אחרי מתיחת בטן היא חוסר תחושה באיזור הניתוח/צלקת. רציתי לדעת כמה זה שכיח? לכמה זמן זה נמשך? כי שמעתי על מנותחות מעל שנה שהתופעה עדיין קיימת. האם זה בלתי הפיך? ומה הסיבות לכך? תודה.

שלום יעלה התחושה בעור הבטן, באיזור שמעל הצלקת שלאחר מתיחת בטן (כמו גם לאחר ניתוח קיסרי), עשוייה להיפגע מכיוון שסיבי העצב המעצבבים אותו נפגעים במהלך הניתוח. סיבי עצב אלו מתחדשים באופן איטי והתחושה חוזרת ברובה הגדול באופן איטי במהלך החודשים שלאחר הניתוח אך יכול להישאר קטע עור קטן מעל הצלקת שישאר נטול תחושה גם כעבור שנה או יותר. ד"ר בני מייליק

מנהל פורום מתיחת בטן, הרמת חזה והסרת עודפי עור