מאיזה כיוון בא הרעש

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

29/11/2016 | 13:11 | מאת: בני

אהלן, אני בחור בן 35 ואני ויש לי 2 בעיות עיקריות בנוגע לשמיעה- איני שומע את הטלוויזיה או מלל הנאמר בחדשות כאשר יש רעש סביבי, כשיש שקט אני שומע טוב. האם זה סוג מסוייים של ירידה בשמיעה או שזה תהליך כללי של ירידה הקשורה לגיל? דבר נוסף- כאשר אני חוצה כביש, או מישהו קורא לי אני לא מעט פעמים מפנה את הראש בדיוק למקור ההפוך לרעש. זה מטריד אותי כי את הרעש אני שומע אך קשה לי לאתר מה מיקומו שאלה אחרונה, יכול להיות שירידה בשמיעה זה גם גנטי? תמיד שהייתי ילד התרגזתי על אמא שלי שאינה שומעת אותי ועונה לי דברים לא קשורים, היום אני מבין אותה יותר :-) היא שומעת היום לא הכי טוב לכן מקפיד עוד מתחילת השיחה לדבר בקול חזק וברור

30/11/2016 | 19:52 | מאת: בני

לשמיעה ירודה יש קשר לשיווי משקל לא תקין, שהרי הם מחוברים סמוך מאוד עצבית במבנה האוזן? רק לדעת, שיווי המשקל שלי טוב מאוד ( ספורטאי)

30/11/2016 | 21:13 | מאת: הדס בוקובסקי

בני שלום, שתי התלונות שלך בהחלט יכולות להיות להצביע על ליקוי בשמיעה ולכן מומלץ מאוד שתפנה בהקדם למכון שמיעה לצורך ביצוע בדיקת שמיעה. תוכל לקבל את התשובה במקום ומיד לדעת אם יש או אין ליקוי בשמיעה ואם יש מה לעשות. ואכן, ירידה בשמיעה בהחלט יכולה להיות גנטית, כך שזו עוד סיבה טובה ללכת ולהיבדק. לשאלתך הנוספת, ייתכן קשר בהחלט בין שיווי משקל לשמיעה אך שיווי משקל תקין לא בהכרח מעיד על כך שהשמיעה תקינה.

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה