בדיקת ABR אצל תינוקת בת חודש וחצי

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

30/06/2016 | 11:04 | מאת: תמר

היי, הבת שלי בת חודש וחצי. נולדה בקיסרי חירום בשבוע 37. היא לא עברה את בדיקת סינון השמיעה באוזן שמאל בבית החולים. לפי כיומיים ביצעה בדיקת AABR + TEAOE. באוזן ימין עברה את שתיהן ובאוזן שמאל עברה רק את בדיקת ה-AABR. נבדקה ע"י רופא א.א.ג שלא ראה נוזלים/דלקת. היום בוצעה לה בדיקת ABR ואלו התוצאות של אוזן שמאל: 1KHZ - 50 4KHZ-30 בסיכום נכתב: "זוהו כל הגלים המצופים. זמני החביון בצד ימין בטווח הנורמה ובצד שמאל מעט מוארך ביחס לנורמה. זמני ההולכה בגזע המוח בטווח הנורמה וללא הבדל משמעותי בין הצדדים". להבנתי קיים ליקוי שמיעה קל - בינוני באוזן שמאל. הוזמנו לבדיקת ABR עם טשטוש. אשמח להבין מה ההשלכות של ליקוי שמיעה כזה והאם הליקוי ודאי בשלב זה. במידה והליקוי ודאי - מדוע זומנה שוב לבדיקת ABR? לא יודעת אם זה קשור אך יש לה חור "מחט" בחיבור אוזן שמאל לפנים. תודה רבה,

02/07/2016 | 23:31 | מאת: הדס בוקובסקי

שלום לך, לפי הנתונים שרשמת באוזן ימין יש ככל הנראה השמיעה בנורמה ואילו באוזן שמאל כנראה שיש איזשהו ליקוי, קשה לדעת מבדיקה זו מהי מהות הלקות ומה בדיוק עומק הליקוי, לכן ברור שאתם צריכים להמשיך בבירור הן אצל א.א.ג והן במכון השמיעה. זומנתם שוב לבדיקת ABR משום שזה חלק מהפרוטוקול- במידה ותוצאות ה- ABR מצביעות על ליקוי בשמיעה, צריך לעבור בדיקת ABR נוספת ובדיקת שמיעה התנהגותית וטימפנומטריה. בבדיקת ABR-ברה עם טשטוש יוכלו לבדוק עוד תדרים וגם ברה בהולכת עצם ובכך להגיע לתוצאות מלאות יותר, ולהבין יותר אם זהו ליקוי שקשור לאוזן התיכונה (אולי בר טיפול) או שמא תחושתי-עצבי (ואז בלתי הפיך) וגם לחזור על חלק מהבדיקה שכבר בוצע על מנת להיות בטוחים בתוצאות. על מנת לדעת את ההשלכות של הליקוי בשמיעה יש לערוך עוד מס' בדיקות ולאפיין את סוג הליקוי וחומרתו. באופן כללי,חשוב לדעת שיש אוזן אחת שומעת, כך שאתם לא צריכים להיות מאוד בלחץ כי לא צפוי כאן עיכוב מיוחד בהתפתחות דיבור ושפה. יחד עם זאת, טוב שאתם בתהליך של בירור, כך תוכלו לעשות מה שצריך הכי מוקדם שאפשר. הדס.

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה