מכשיר לא עוזר במצב של רעש סביבתי

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

22/06/2016 | 17:10 | מאת: רבקה מירב

לפני כשנתיים קיבלתי משטיינר מכשיר קטן- פונק שעוזר לי בתנאים רגילים, בבית, בהרצאה ובקבוצה קטנה כשאני נמצאת במצבי רעש סביבתי- המכשיר רק מפריע, ואני נאלצת להוציאו מה ניתן לעשות ?

24/06/2016 | 12:35 | מאת: הדס בוקובסקי

שלום לך, קודם כל חשוב לדעת כי בשל הליקוי בשמיעה התרגלת במשך תקופה ארוכה לא לשמוע את הרעשים בסביבה וזה טבעי שכעת שאת שומעת אותם עם המכשיר הם מפריעים. ההסתגלות לרעשים היא תהליך ולרוב לוקח זמן על מנת להסתגל לשמוע מחדש את הצלילים בסביבה. בנוסף חשוב להרכיב את המכשיר כמה שיותר שעות ביום על מנת להסתגל, גם בסביבות שקטות. אם את משתמשת במכשיר רק מדי פעם, הרי שלא קיימת הסתגלות מלאה ויהיה לך קשה להבין טוב דיבור בסביבות אקוסטיות מאתגרות כמו רעש סביבתי. ציינת שאת מרכיבה מכשיר שמיעה אחד, האם את שומעת טוב באוזן השנייה? האם את זקוקה לעוד מכשיר? הפחתת רעשים במכשירים תלויה במספר פרמטרים, אחד מהם וחשוב ביותר הוא התאמה של זוג מכשירי שמיעה- עם זוג מכשירי שמיעה העובדים בסנכרון ישנה אפשרות הרבה יותר טובה של המכשירים לבצע הפחתות רעשים ע"י זיהוי הרעש המגיע מכיוון מסוים והנמכתו. כמובן שכך גם ניתן להבין דיבור יותר טוב כי רעשי הרקע פחות מפריעים. דבר נוסף הוא הרמה של המכשיר- אם המכשיר משוכלל יותר וכולל מס' רב של תוכניות, הוא מסוגל בצורה מדויקת יותר, במצב בו יש רעש לעבור באופן אוטומטי לתוכנית מתאימה ובכך להפחית רעשים על מנת שלא יפריעו. באופן כללי, כעת ממליצה לך לגשת לכיוון של המכשיר שמיעה במכון בו רכשת את המכשיר. ייתכן ואת רגישה לרעשים וניתן לכוון את המכשיר בצורה קצת שונה שהרעשים פחות יפריעו לך. הדס.

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה