תוצאות בדיקה ברה לתינוקת בת חודשיים

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

10/04/2016 | 18:59 | מאת: יעקב

שלום, הבת שלי עברה בדיקת ברה בגיל חודשיים וקיבלנו את התוצאות הבאות: גירוי נקישה click בהולכת אוויר ac בעוצמה של 80dBnHL ובקצב של 19.7sec: זמני הולכה במילי שניות: אוזן ימין: BTT I-V : 4.93 BTT III-V 1.90 BTT I-III 3.03 אוזן שמאל : BTT I-V 5.01 BTT III-V 2.13 BTT I-III 2.88 בחיוניות הגלים במילי שניות אוזן ימין: I -1.54 III 4.62 V 6.52 אוזן שמאל: I 1.64 III 4.55 V 6.68 בהולכה אוויר (ac ). : מיסוך אוזן ימין: 20 מיסוך אוזן שמאל: 70? בהולכה עצם: אוזן ימין- לא מצויין מספר אוזן שמאל - כתוב בתוצאות כן ולאחר מכן המספר 50 מה המשמעות של התוצאות? אנחנו מבינים שיש משהו לא תקין באוזן שמאל. האם הילדה שומעת משהו בכלל באוזן שמאל? מה המשמעות של מיסוך בהולכת עצם? האם זה קשור לעצמות השמע? למעבר השדר בגזע המוח? מעבר לבדיקת ברה חוזרת,מה עוד כדאי לנו לבדוק? תודה מראש,

13/04/2016 | 20:52 | מאת: הדס בוקובסקי

יעקב שלום, לפי הנתונים שרשמת כנראה שבאוזן ימין יש שמיעה בתחום הנורמה ובאוזן שמאל כנראה שיש איזשהו ליקוי, קשה לדעת מבדיקה זו מהי מהות הלקות ועומק הליקוי, לכן ברור שאתם צריכים להמשיך בבירור הן אצל א.א.ג והן במכון השמיעה. מומלץ גם לבדוק אם במכון שבו נעשתה הבדיקה יש אפשרות לבדוק עוד תדרים מלבד בדיקת סף לצליל נקישה, ואם לא, אז אולי במכון שמיעה בבית חולים אחר. חשוב לא להתעכב עם הבדיקות, ומצד שני כנראה שיש אוזן שומעת, כך שאתם לא צריכים להיות מאוד בלחץ כי לא צפוי כאן עיכוב מיוחד בהתפתחות דיבור ושפה. הדס.

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה