השתלת מכשיר בגיל מבוגר

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

16/03/2016 | 10:19 | מאת: מיכל כראל

שלום רב! אני בת 68, ומשתמשת לסירוגין בשני מכשירים, לשיפור השמיעה.האם אפשר ורצוי, בגילי, להשתיל מכשירי שמיעה? בברכה, מיכל כראל.

17/03/2016 | 20:30 | מאת: הדס בוקובסקי

אני מניחה שאת מתכוונת בשאלתך לשתל השבלול. שתל השבלול נמצא בסל הבריאות וממומן על ידי קופות החולים למבוגרים לפי קריטריונים שנקבעו על ידי משרד הבריאות ולכן אינו מתאים לכל אחד. שתל השבלול ממומן למבוגרים הסובלים מליקוי שמיעה עצבי-תחושתי חמור/עמוק, שאינם יכולים להפיק תועלת של ממש ממכשירי שמיעה. מידע נוסף אודות השתל תוכלי למצוא באתר מצויין שנקרא שבלולים. http://www.shablulim.com/cochlear-implant/apply-for-surgery/ בהצלחה, הדס.

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה