ירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

15/07/2015 | 09:40 | מאת: דן

שלום רב, אני בן 27 כיום. בגיל 22 (בערך) עברתי ניתוח לסגירת נקב בעור התוף. (ממכה שקיבלתי עוד בגיל 17) הניתוח בזמנו עבר בהצלחה, כלומר היום אני נכנס למים, אין באוזן דלקות וכו'.. העניין הוא לגבי השמיעה, אני זוכר שלאחר המכה הרגשתי ממש כאילו "האוזן נסתמה" - התחושה הכי קרובה שיכלתי לדמות למצב זה, זה כמו לאחר שיוצאים מבריכה ויש קצת מים באוזניים. הנקב אמנם נסגר אך השמיעה נותרה בעינה, ביצעתי מאז 4-5 בדיקות שמיעה, כולן הראו על ירידה קלה בשמיעה באוזן המדוברת, דבר נוסף שדיווחתי עליו הוא בלבול בכיוונים, כלומר לא תמיד אני מצליח להבחין (למשל בבית) מאיזה כיוון הטלפון מצלצל. במהלך השנים יצא לי מידי פעם לסגור את האף ולהוציא אוויר מהאוזניים (כמו שמבצעים בעליות או ירידות), יש תחושה שברגע שאני מוציא את האוויר - כאילו האוזן נפתחת - אני שומע קצת יותר חזק, אבל אין שאני מפסיק זה "נסתם בחזרה". האם זה אומר משהו? האם ניתן לעשות משהו? דרך אגב, מאז המכה, בזמן של שקט מוחלט, לפעמים לא מוחלט, שומע צליל חלש-בינוני של כמו "שלג" שהיה בטלוויזיה, רעש של "תסססס..." מה שהבנתי נקרא טנטון. אשמח לחוות דעת או התייחסות לגבי הדברים שרשמתי, האם יש משהו שהיום אני יכול לעשות בכדי לשפר את איכות החיים במקרה הזה? תודה רבה

17/07/2015 | 09:44 | מאת: תמר גלבגיסר

דן שלום רב, אז קודם כל זה אך טבעי שעור תוף שעבר קריעה ואז שיקום פלסטי (ניתוח) לא יתפקד טוב כמו עור תוף בריא וכמעט תמיד נותר איזשהו ליקוי בשמיעה. בגלל הליקויה חד-צידי הזה (כנראה שהאוזן השנייה שומעת טוב או לפחות יותר מהאוזן שעברה את הניתוח), הרי שלמוח אין אפשרות לאתר את המיקום של הצלילים. היכולת הזו של מיקום צליל נובעת מניתוח הפרשי הזמן והעוצמה של הצלילים המגיעים לשתי האוזניים. ברגע שהן לא סימטריות הרי שיכולת זו נפגעת. ולגבי הפמפום: הרי שהפעולה הזו אינה באמת הוצאת אוויר מהאוזניים, כי הרי עור התוף שלך שלם, אלא דחיסת אוויר בלחץ לתעלות האוסטכיאוס, אותן תעלות המחברות בין האוזן התיכונה לאיזור של אחורי האף והלוע. תפקיד התעלה הוא יצירת שוויון בין לחץ האוייר באוזן התיכונה ללחץ האטמוספירי וכשיש שינויים מהירים וקיצוניים בלחץ האטמוספירי, הרי שהאיוורור הזה קצת מתעכב ויותר תחושה זמנית של אטימות. פעולת הפמפום (או הוואל-סאלבה) גורמת להשוואת לחצים מהירה יותר תוך כניסת או הוצאת אוייר בלחץ גדול לאוזן התיכונה. ולגבי הרעש החלש שאתה שומע באוזן, הוא אכן נקרא טנטון, והוא פעמים רבות תופעה נלווית לליקוי בשמיעה.

18/07/2015 | 22:05 | מאת: דן

תודה על התשובה תמר. לגבי פעולת "הפמפום", יש משהו קצת מתסכל, כי ברגע שאני מבצע את הפעולה הזאת - אני מרגיש פשוט שהשמיעה נפתחת לי, וברגע שאני מפסיק זה כאילו "נאטם" שוב. את הניתוח לסגירת הנקב עברתי לפני מס' שנים, אין ספק שזה משהו שנהיה לאחר הניתוח, כי לפני זה היה ממש הרגשה של "חור" - בפעולת הפמפום. שווה לשקול מכשיר שמיעה? או איזה כיוונים היית ממליצה לי? בסה"כ חייתי עד עכשיו עם ירידה קלה בשמיעה, וזה לא כל כך הפריע, הרעש של הטנטון לפעמים מפריע יותר לפעמים פחות, וכן גם הבלבול קצת בכיוונים לפעמים. בבדיקת השמיעה האחרונה (2012), באוזן ימין רשום - Normal Hearing, באוזן שמאל slight to moderate conducvtive H.L מרכיב מעורב קל מאוד בתדר 250 באוזן שמאל. בבדיקת טימפונמטריה נראית היענות תקינה באוזן ימין וחוסר באוזן שמאל. (שמאל היא האוזן שעברתי בה את הניתוח). ירידה קלה גם בתדר של 6000

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה