מכשיר שמיעה המסנן רעשי רקע

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

19/06/2015 | 11:17 | מאת: עמוס

ברשותי מכשיר שמיעה שרכשתי לפני 3 שנים. הבעיה איתו שקשה לי לשמוע כשאני נמצא בחברה או במסעדה בגלל רעשי הרקע. האם קיים מכשיר שאפשר לשמוע בו ללא רעשי רקע?

19/06/2015 | 15:05 | מאת: תמר גלבגיסר

עמוס שלום, במכשירי שמיעה שונים יש טכנולוגיות ואלגוריתמים שונים להנחתת רעשים, להדגשת דיבור וכיוב. האם אתה משתמש רק במכשיר אחד וגם באוזן השניה יש ליקוי שמיעה? אם זהו המצב, הרי שגם המכשיר המתוחכם ביותר, בו מיושמות כל הטכנולוגיות האחרונות בתחום, לא יוכל לפצות על היכולת להבין דיבור בסביבה רועשת. זוהי פעולה מוחית מתוחכמת שנעשית רק כאשר יש שמיעה טובה בשתי האוזניים (או הגברה אם יש ליקוי שמיעה). מכשיר אחד למשל אינו יודע להעדיף דיבור של אדם מסויים על פני דיבור של אחרים, למשל בסיטואציה של מסעדה, כי הוא עושה זאת בעיקר בהסתמך על פעולתם של מיקרופונים כיווניים אשר פועלים באופן יעיל רק כשיש שני מכשירי שמיעה. בנוסף, אם אכן יש לך שני מכשירי שמיעה, האם אתה משתמש בהם באופן תדיר? מי שזקוק למכשירי שמיעה ואינו משתמש בהם באופן יומיומי, יכול להפיק מהם מעט יחסית, מסתבר שעל מנת למכסם את התועלת מהשימוש במכשירי שמיעה נדרשת הסתגלות מוחית, וזו מתרחשת רק במהלכו של תהליך הסתגלות מובנה אותו מתווה קלינאי התקשורת שמתאים את מכשירי השמיעה. מה עליך לעשות? לגשת בהקדם למכון השמיעה בו הותאמו המכשירים ולבקש מקלינאי התקשורת שיבדוק את תקינותם ואת נקיונם, שיבצע לך בדיקת שמיעה וישנה את הכיוונים בהתאם. בנוסף, עליך לקבל הדרכה באם הנך מרכיב רק מכשיר אחד או שאינך משתמש בהם באופן קבוע. שיהיה בהצלחה!

19/06/2015 | 17:29 | מאת: עמוס

אני משתמש בשני מכשירי שמיעה מתוצרת bernafon שוויץ. דגם VERATE 9 שקניתי באלרון. האם זה הדגם החדיש ביותר? האם בדגמים החדשים יש סינון יותר טוב? רכשתי אותו לפני 3 שנים ולאחר מספר חודשים פשוט הפסקתי להשתמש. אני די מיואש ממנו. ביצעתי המון כיוונים אבל אני לא מגיע למה שרציתי. בכל אופן תודה על התשובה המפורטת!

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה