בן 3 אחרי ניתוח כפתורים

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

06/05/2015 | 07:09 | מאת: נילי

בני בן 3 עבר לפני חודש ניתוח כפתורים, אבל הדיבור שלו עדיין לא ברור. מה ניתן לעשות? תודה

06/05/2015 | 15:01 | מאת: תמר גלבגיסר

נילי שלום, אם ידוע שלפני הניתוח אכן היתה בעיה בשמיעה וכעת נפתרה, הרי שיש לצפות לשיפור במובנות הדיבור, אך לא בכל מקרה. האם בוצעה בדיקת שמיעה לאחר הניתוח והוכחה שמיעה בתחום הנורמה? האם התרשמת משיפור כלשהו בהיגוי, גם אם לא מוחלט או מובהק? קיימת אפשרות ששיבושי ההיגוי נובעים מקושי אחר או נוסף, לא רק מחוסר שמיעה. במקרה כזה, לאחר ביצוע בדיקת שמיעה, יש לפנות לאבחון אצל קלינאית תקשורת (ניתן לקבל הפנייה מרופא הילדים), אשר תוכל להצביע על מקור הבעיה ולהציע דרך טיפולית. שיהיה בהצלחה!

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה