סוגי מכשירי שמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

01/03/2015 | 07:39 | מאת: סיון

סובלת מירידה בשמיעה ומרכיבה מכשיר נסתר(בתוך האוזן) מזה כ 4 שנים. לאחרונה מרגישה החמרה במצב ומנסה לעבור למכשיר חיצוני. הציעו לי מכשיר מאחורי האוזן מסוג סימנס לחודש נסיון. שאלתי האם לאור העובדה שאני כבר בעלת ניסיון יש מצב שהמכשיר החדש מפריע לי מבחינת הסרבול שכרוך בהרכבה וכן בגלל שאני מרכיבה משקפיים.

01/03/2015 | 15:08 | מאת: תמר גלבגיסר

סיון שלום רב, אם יש צורך אודיולוגי לכך, אני מאוד ממליצה לך לעבור לשימוש במכשיר מאחורי האוזן. יש המון יתרונות על פני מכשיר בתוך האוזן והכי חשוב זה שתקבלי מספיק הגברה! מנסיוני - מתרגלים מהר לתחושה הפיסית השונה וגם לנושא של הרכבת המשקפיים. סביר להניח שמהר מאוד לא תחושי כל קושי מיוחד. חשוב לדעת גם שכיום, המכשירים מאוחורי האוזן הם קלים ומעוצבים כך שלא יטרידו ולא ייראו. בנוסף, תוכלי לבקש מקלינאי התקשורת שמבצע את ההתאמה, שישקול אם ניתן להתאים את המכשיר עם צינורית דקה ואוזנייה כמה שיותר קטנה (נסתרת). זה כמובן תלוי בעומק הליקוי השמיעתי, אולם אם ניתן, התוצאה היא מאוד אסתטית! שיהיה בהצלחה!

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה