בן שנתיים ובדיקת שמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

11/02/2015 | 08:43 | מאת: רות

שלום, בני בן שנתיים ורופא אא"ג הפנה אותנו לבדיקת שמיעה בגגל נוזלים באוזניים. רציתי לדעת האם זה לא גיל מוקדם מדיי לבצע בדיקת שמיעה? ומה כוללת הבדיקה? תודה

11/02/2015 | 15:59 | מאת: תמר גלבגיסר

רות שלום רב, בגיל שנתיים בהחלט מבצעים בדיקת שמיעה, אשר מתבצעת בצורה שמתאימה לפעוט בגיל הזה. הבדיקה תתקיים עם שני בודקים: האחד בתוך חדר הבדיקה והשני מחוצה לו. הם ינסו להשיג תגובות למגוון צלילים וקולות באמצעות משחקים וזיהוי תמונות או חפצים, הכל כתלות במידת הבשלות ומידת שיתוף הפעולה שתושג מבנך. חשוב מאוד להגיע לבדיקה בצורה נינוחה, בשעה מוקדמת של היום ולהכין את הילד לקראת מפגש של משחק וכיף ולא כאל בדיקה מאיימת. בתום הבדיקה יוסבר לך בדיוק מה הושג ומה לא, אילו מסקנות הן ודאיות ואילו הן בגדר הערכה, וייתכן שתוזמנו לבדיקה נוספת, לכשקצת יגדל, על מנת להשיג עוד תגובות, ביתר דיוק ופירוט. שיהיה בהצלחה!

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה