מכשיר שמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

28/10/2014 | 07:20 | מאת: ANI

בבדיקה אצל קלינאי תקשורת הומלץ לי על 2 מכשירים בתוך האוזניים. המכשירים סותמים לי את האוזניים והדיבור שלי נשמע לי מתכתי, ואינני יודעת האם אני מדברת בשקט או בקול רם. הרגשה ממש לא טובה וגם לא שומעת טוב עם 2 המכשירים. מה ניתן לעשות בכדי שאוכל לשמוע וגם לדבר בקול שלי?

28/10/2014 | 15:55 | מאת: נעה צליק

שלום ANI, אין ביכולתי לפרט דברים ספציפיים שניתן לעשות על מנת להקל עליך או לשפר את שמיעתך עם המכשירים, מפני שאין לי מידע על הירידה בשמיעה שלך, המכשירים שהותאמו לך, האופן שכוונו ופרטים אחרים על מבנה המכשירים בתוך האוזן. זה כמובן לא ניתן להיעשות פה בפורום, והייתי ממליצה לך לקבוע פגישה עם הקלינאי שהתאים לך את המכשירים ולתאר בפניו את בעיותיך. הקלינאי המטפל אמור לנסות ולתת מענה, במידת האפשר, לתלונותיך. אני כן אציין כי נוכחותם הפיסית של מכשירי השמיעה בתוך תעלת האוזן וההגברה שהם נותנים גורמים לקול העצמי שלך להישמע שונה ממה שאת רגילה, שוני היכול לבוא לידי ביטוי בעוצמה שאת שומעת את עצמך (קולך ישמע לך רם יותר) ובגוון והאופי שלו. זאת תופעה מוכרת ונפוצה מאוד! גם ללא מכשירי שמיעה, לאנשים עם ירידה בשמיעה קשה לבקר את עוצמת הדיבור שלהם, ולכן לעתים קרובות כבדי שמיעה מדברים בקול רם במיוחד (מפני ששומעים את עצמם חלש). המסר המעודד הוא, שבדרך כלל, עם השימוש העקבי במכשירי השמיעה מתרגלים לשמיעה העצמית השונה. ישנם גם דברים ספציפיים שניתן לעיתים לעשות על מנת להקל, כמו שינויים במבנה של המכשירים, קדיחת תעלת אוורור או הרחבתה של אחת קיימת, שינויים בכיוון של המכשירים תוך וידוא שאת, אכן, מפיקה מהם תועלת – הכול בתלות בגורמים שונים אותם יהיה על הקלינאי המטפל בך לברר ולבדוק. שימוש במכשירי שמיעה דורש הסתגלות, אל תתייאשי ושיהיה לך בהצלחה!

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה