ירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

02/09/2014 | 08:50 | מאת: פאני

אובחנה אצלי ירידה בשמיעה שאינה מצריכה טיפול, נאמר לי שקשורה לגיל. אני בת 49 וחשוב לי לצורך מקצועי, מוסיקה, לשמר את השמיעה. האם רעש ממזגן או מפזר חום פוגע לטווח ארוך בשמיעה? אפשר לרכוש אטמים מיוחדים ששומעים אתם אך מגנים על האזניים?

02/09/2014 | 14:06 | מאת: תמר גלבגיסר

פאני שלום רב, אכן על מנת למנוע נזקים אפשריים לשמיעה, כדאי ומומלץ להימנע מחשיפה לרעש מזיק. רעש מזיק הוא פונקציה של עוצמה ושל משך החשיפה אליו. רעש של מזגן או מפזר חום אינם אמורים לפגוע בשמיעה כי אינם חזקים מספיק. אכן ישנם אטמי אוזניים אשר מפחיתים רעשים אך מאפשרים המשך שמיעה נעימה של מוסיקה, כי הם עושים הנחתה אחידה של כל התדרים, וזאת בניגוד לאטמים רגילים. אטמים כאלו בארץ מיוצרים על ידי חברת "אדוט". תוכלי למצוא אותם בקישור: http://www.adut.co.il/ שיהיה בהצלחה!

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה