פורום אף אוזן גרון - סינוסים

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - אף אוזן גרון
הפורום עוסק בנושאים הבאים: טיפול בבעיות שינה, דום נשימה בשינה וטיפול בנחירות בילדים ובמבוגרים. בעיות של פוליפים באף ובגתות הפנים - סינוסים, שקד שלישי בלוע האף, נזלות כרוניות. ניתוחי ילדים (שקדים, שקד שלישי וכפתורים).
1012 הודעות
970 תשובות מומחה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים

12/05/2020 | 00:19 | מאת: סינוסיטיס ספינואידלית

שלום , אחרי שפעת ודלקת גרון - כחודש אחרי בערך כולל דלקת מערות פנים, התחילו כאבי ראש ברמת שרפה אובחנה בmri מלאות בסינוס סיפונידאלי מימין, טיפול של אוגמנטין ל7 ימים שלא עזר לכאבים ואחריו זינת ופלגיל לעשרה ימים היה שיפור משמעותי וגם בסיטי ראו נסיגה עדיין עיבוי רירית ללא האדרה אבל הבדל משמועתי מmri ( אחרי שראו נסיגה קיבלתי 10 ימים זינט שילוב עם פלגיל) עכשיו אחרי שסיימתי טיפול הכול חוזר הכאבי ראש חזקים שוב רעידות בחילות מה זה אומר?! האם הדלקת מתחדשת? האם נשארו שאריות? האנטיביוטיקה לא השפיעה? כי כן חוויתח הטבה כמעט מלאה איך זה חזר תוך שבוע שוב?! והאם אני בסכנה ?!

12/05/2020 | 00:22 | מאת: עוד משהו

אין לי בכלל נזלת מוגלתית ובכלל אין לי נזלת אם אני עושה שטיפות עם מי מלח יוצא לי נוסל שקוף קצת צמיגי וליחה שקופה , קיבלתי גם סטרונאז פעמיים ביום ... וגם בדיקת אנדוסקופ לא הראתה שום הפרשה מוגלתית ...

שלום , אחרי שפעת ודלקת גרון - כחודש אחרי בערך כולל דלקת מערות פנים, התחילו כאבי ראש - אובחנה בmri מלאות בסינוס ספנואידאלי מימין, טיפול של אוגמנטין ל7 ימים שלא עזר לכאבים ואחריו זינת ופלגיל לעשרה ימים היה שיפור משמעותי וגם בסיטי ראו נסיגה עדיין עיבוי רירית ללא האדרה אבל הבדל משמועתי מmri . עכשיו הכול חוזר הכאבי ראש חזקים שוב . כנראה הדלקת מתחדשת. בספנואידיטיס לעיתים נותנים אנטיביוטיקה IV בוריד באשפוז. הייתי ממליץ לפנות שוב לרופא שלך לבדוק מה קורה ולטפל בהתאם. בברכה

03/05/2020 | 23:37 | מאת: אילנה חדרה

עברתי ניתוח במיטרי הקול לאחר הניתוח צינה שיש לי f-o מיטר שמאלי תפיחות היפרטרופיה פוליפיאוידית באריתנואידים זה אומר שיש לי סרטן בגרון. תודה רבה מראש אילנה

שלום, עברת ניתוח במיתרי הקול. לאחר הניתוח במיתר שמאלי ראו תפיחות היפרטרופיה פוליפיאוידית באריתנואידים זה אומר שיש תפיחות ברקמה על רקע דלקתי או תגובתי או עקב עישון או צרבת. צריך לבדוק ולראות מה הרופא אמר? בברכה

שלום רב בני בן ה9 כבר 3 שבועות עם תפליט לבן בשקד ללא חום או תסמינים משטח גרון יצא שלילי פלורה רגילה מה זה יכול להיות

שלום 3 שבועות עם תפליט לבן בשקד ללא חום או תסמינים משטח גרון יצא שלילי פלורה רגילה יתכן ומדובר בדברי בשקד- אבני שקדים ממליץ על בדיקת א א גרון אם נמשך. בברכה

29/04/2020 | 15:04 | מאת: יעל

שלום דר יש לי לחץ מוגבר לסוגר הושטי העליון כך שסותר חומצה לא עוזר יש לי כאביי תופת בריבה בושט מקרין לגב על יומיים וכל יום יד חנק טחרי על דתיה טו אכילה נחנקת האף מתמלא גם הגרון מנסה לכחכח לא עוזר נגמר לי גם הרוק בפה כל הזמן טעם מר בפה מתקשה לשתות ולאכול מיובשת האף מדמם הציפורניים שבורות השיניים כואבות יש עצירות קשה מה ניתן לעשות נורא תחושת החנק יש לי כנראה פרקינזון בעיות בליעה בגלל חוסר רוק יובש נוראי

שלום, יש לך לחץ מוגבר בסוגר הושטי העליון כך שסותר חומצה לא עוזר . כאבים בושט מקרין לגב כל יומיים וכל יום יש חנק . טעם מר בפה מתקשה לשתות ולאכול כמובן לפנות לרופא המשפחה ולקבל הפניה לנוירולוג, רופא גסטרו ומומחה א א גרון כדי להעריך את הבעיות שתארת. בברכה

26/04/2020 | 14:41 | מאת: שלום מתוק

היי,אני בן 56,לאחר תלונה שלי על ראייה כפולה ביצעתי Mri,ומצא7 מוקוצלה שנמצאת מאחורי גלגל עין שמאל,שאלתי היא האם המוקוצלה יכולה להיעלם או חייבים התערבות כירורגית,מפני שאחרי כחודש וחצי יש שיפור קטן .תודה

שלום, אתה בן 56, לאחר תלונה שלי על ראייה כפולה ביצעת Mri, ונמצא מוקוצלה שנמצאת מאחורי גלגל עין שמאל. אם המוקוצל גורם לבעית ראיה יש לטפל בו. בד"כ לא נעלם. יש כמובן צורך בבדיקת א א גרון וצריך לראות בדיוק היכן זה ממוקם יתכן שיש שפור ולא יעשו כעת כלום אך חייבים לאבחן במדוייק בבקכה

22/04/2020 | 21:36 | מאת: נמרוד

שלום פרופ עברתי לפני חודש ניתוח להרחבת תעלת השמע בעקבות קושי בהשוואת לחצים. מרגישה שהשמיעה טובה, ללא לחץ כמעט באוזנים אך עדיין תחושה של רטיבות בתוך האוזן. האם זה תקין? אמור להשתפר? לא נערכה לי ביקורת בגלל הקורונה

שלום ' עברת לפני חודש ניתוח להרחבת תעלת השמע בעקבות קושי בהשוואת לחצים. t, מרגישה שהשמיעה טובה, ללא לחץ כמעט באוזנים אך עדיין תחושה של רטיבות בתוך האוזן. לא ברור מה הכוונה רטיבות? האם בתעלה? ממליץ על בקורת אצל הרופא המנתח למרות המצב. זו רק בדיקה בברכה

22/04/2020 | 14:05 | מאת: אורי

שלום רב לפני כחודש וחצי חוויתי מיגרנה חזקה שמיד אחריה הופיע שיעול טורדני לחתי במשך כמה שבועות ללא חום. (ללא בדיקה בשום שלב בגלל הקורונה ) כטיפול נתן לי הרפא משפחה מוקסיפן ותרסיס לאף (פלקסזינוז). הטיפול לא עזר ובהדרגה החלו להתפתח כאבים בפנים בראש באף ובאוזניים בעיקר, יחד עם זאת השיעול פחת משמעותית למידי פעם בבוקר ובערב. הרופא נתן קלרינז ובהמשך רוקסו (כאשר האבחנה היא דלקת בדרכי הנשימה וסינוסים) כרגע אני מטופלת ברוקסו וקלרינז ועדין סובלת מכאבים עזים בפנים בעיקר באוזניים ובמרכז הפנים. התייעצתי עם רופא אאג בטלפון שטען שהטיפול שקיבלתי חלש ולא ברור והמליץ על הןגמנטין (ללא בדיקה). אני כבר אובדת עצות חוששת לקחת עוד אנטיביוטיקה חזקה שלא תועיל ובנתיים סובלת. האם כן לקחת את ההוגמנטין? אלו תרופות אפשר לקחת שמקלות על הכאב? (נסיתי אקמול פוקןס, דקסמול סינוס) בעקבות הקורונה הרופאים לא מבצעים בדיקה עם סיב אופטי (בדיקה אנדיסקופית) האם עלי ללכת להיבדק בכל זאת? אשמח לעזרה.

22/04/2020 | 14:13 | מאת: אורי

חשוב לציין שהתחלה היה לי גם גודש באף ולאחר מכן נזלת עד עכשיו שקופה.

שלום, לפני כחודש וחצי הייתה מיגרנה חזקה שמיד אחריה הופיע שיעול טורדני במשך כמה שבועות ללא חום. (ללא בדיקה בשום שלב בגלל הקורונה ) . קבלת מוקסיפן ותרסיס לאף . הטיפול לא עזר והחלו להתפתח כאבים בפנים בראש באף ובאוזניים בעיקר. הרופא נתן קלרינז ובהמשך רוקסו (כאשר האבחנה היא דלקת בדרכי הנשימה וסינוסים) למרות רוקסו וקלרינז עדין סובלת מכאבים עזים בפנים בעיקר באוזניים ובמרכז הפנים. התייעצת עם רופא אאג שטען שהטיפול שקיבלתי חלש ולא ברור והמליץ על אןגמנטין (ללא בדיקה). כמובן שאני ממלי על בדיקת א א ג אמיתית כנראה שהרופא צודק א קודם צריך לבדוק אותך בבקכה

שלום דוקטור לפני 20 שנה הרגשתי שקשה לנשום דרך האף ופניתי לרופא אף אוזן גרון. הוא איבחן שמחיצת אף עקומה יותר מדי ובגלל זה קשה לנשום והמליץ ניתוח. עשיתי ניתוח אצל אותו רופא שאיבחן אותי. מאז אני מרגיש שהנחיר השמאלי סתום רוב הזמן והנחיר הימני יותר פתוח ונושם יותר טוב. הרופא שעשה ניתוח אמר שהכל בסדר, אבל כאשר פניתי לרופאת משפחה שלי עם צילום של האף היא איבחנה שמחיצת האף עקומה. כרגע אני מרגיש שהנחיר השמאלי סתום יותר ולרוב נסתם לגמרי ולא מקבל אוויר האם זה יכול להשפיע על בריות של כל הגוף? מה אפשר לעשות?

שלום' לפני 20 שנה היה לך קשה לנשום דרך האף ונמצא שמחיצת אף עקומה יותר מדי ובגלל זה קשה לנשום עשית ניתוח אצל אותו רופא ומאז הנחיר השמאלי סתום רוב הזמן והנחיר הימני יותר פתוח . הרופא אמר שהכל בסדר, אתה מרגיש שהנחיר השמאלי סתום יותר ולרוב נסתם לגמרי ולא מקבל אוויר אם בהעיה ממשיכה, הייתי ממליץ לך להבדק שוב ע"י רופא א א גרון יתכן וקיימת בעיה שניתן לאבחן ולטפל בה. בברכה

14/04/2020 | 15:19 | מאת: סובל מרעש

היי, מתבצעות אצלי עבודות בניין של תמ"א, ויש המון קידוחים סמוך לבית שלי, מה שיוצר רעשים מאוד חזקים שפוגעים לי בשמיעה. אני מודע לכך שקיים ציוד מגן מרעש, כגון אוזניות וקסדה אקוסטית. 1. האם באמת אוזניות יעילות בהגנה על השמיעה? שמעתי מרופאים שחשוב בעיקר להגן על עצמות הגולגולת, ולא רק על האוזן, על מנת שבאמת תימנע פגיעה בשמיעה. 2. האם קסדה אקוסטית יותר יעילה? האם ניתן לקנות אותה והיכן? אודה לעזרה בנושא על מנת שאיכות השמיעה שלי לא תיפגע.

שלום, מתבצעות אצלך עבודות בניין של תמ"א, ויש המון קידוחים סמוך לביתך, מה שיוצר רעשים מאוד חזקים שפוגעים לך בשמיעה. לשאלותיך: 1. אוזניות מותאמות יעילות בהגנה על השמיעה. אפשר לברר במכוני שמיעה שמוכרים מכשירי שמיעה. 2. לא מכיר קסדה אקוסטית . בהצלחה

שלום ד"ר לאחר כל אכילה ושתיה מרגישה שנחנקת יש ליחה בגרון והאף מתמלא אני סובלת מבעיות עיכול לחץ מוגבר לסוגר הושטי העליון מה ניתן לעשות האוכל והשתיה נדחפים למעלה ואני מאד רזה ומיובשת אין לי רוק האף יבש הגרון יבש הפה יבש מה ניתן לעשות האם אפשר לעשות הרחבה לושט חתך בסוגר הושטי סותריי חומצה לא עוזרים מה יכול לעזור לחנק הזה ה. צ. י. . ו הרגשה איומה השריר לא מעלה הליחה הכחכוח רק נהיית צרודה עולה טעם מר מתקשה גם לבלוע האוכל נתקע בגרון ומכאיב וגם בגב כואב מיקוליט לא עוזר

שלום, לאחר כל אכילה ושתיה את מרגישה שנחנקת יש ליחה בגרון והאף מתמלא . את סובלת מבעיות עיכול לחץ מוגבר לסוגר הושטי העליון . יש צורך בבדיקת א א ג ובדיקת גסטרו. יתכן וניתן יהיה לאבחן אחרי בדיקה במרפאת בחיעה ובדיקה יסודית. בברכה

שלום, סבתי 78 כבר 4 שנים עם טרכיאוסטומי, בחודשים האחרונים חווה קושי מוגבר לנשום, עלייה בהפרשות בדרכי הנשימה אשר חוסמים לה את נתיב האוויר וחולשה כללית. סאקשן, אינהלציות ותרופות מכייחות לא עוזרות, בשל מצב הקורונה דחינו את התור של אפריל להחלפת קנולה. מה ניתן לעשות ע מ להקל על הנשימה שלה?

שלום, סבתך כבר 4 שנים עם טרכיאוסטומי, בחודשים האחרונים חווה קושי מוגבר לנשום, עלייה בהפרשות בדרכי הנשימה אשר חוסמים לה את נתיב האוויר וחולשה כללית. סאקשן, אינהלציות ותרופות מכייחות לא עוזרות, בשל מצב הקורונה דחינו את התור של אפריל להחלפת קנולה. יש להביאה בתאום למרפאת א א גרון בבית חולים באזור שלכם לבדיקה וטיפול והחלפת קנולה. בינתיים אדים קרים ואינהלציות אף כדי להגיע בהקדם לבדיקה בברכה

עברתי לפני לשלושה שבועות ניתוח הרחבת סינוס מקיסלארי עם סלון מכיוון שהיה צר מאוד. להרחבת תעלות השמע בעקבות חוזר השוואת לחצים כתוצאה מברוטראומה. מרגחשב שינויבאוזנים פחות כאבים ולחצים, פחות כאבי ראש אך עדיין מידי פעם תחושה של לחצים בפנים. תוך כמה זמן אמורים להרגיש שינוי משמעותי?

שלום, לדבריך עברת לפני כשלושה שבועות ניתוח הרחבת סינוס מקיסלארי עם בלון . אולם לדבריך, גם הרחבת תעלות השמע בעקבות חוסר השוואת לחצים כתוצאה מברוטראומה. יש פחות כאבים ולחצים, פחות כאבי ראש אך עדיין מידי פעם תחושה של לחצים בפנים. ראשית האם הניתוח היה בסינוס או בחצצורת האוזן או בשניהם שנית, ההטבה היא הדרגתית שלישית, אם אין הטבה ניכרת יש לגשת לבדיקה אצל הרופא המנתח. בברכה

שלום פרופ הניתוח היה בשניהם כן יש הטבה והרבה פחות כאבים ולחצים אך עדין מידי פעם הרגשה של רטיבות באוזן ללא כאב או לחץ. כרגע בגלל מצב הקורונה אין לי ביקורת. מרגישה שיש שיפור הדרגתי . האם כך צריך להיות הדבר?

30/03/2020 | 13:23 | מאת: שרון

שלום ד"ר.יש לי רעש של זרימה בצד שמאל של הראש,אני סובלת ממגרנות ובנוסף תחושת מלאות קלה בצד שמאל של הפנים,הלחי,האוזן לכיוון הפה. בצילום רנטגן נמצא-רושם לפלס נוזל קטן בגת הלסת השמאלית-הממצא יכול להעיד על דלקת חריפה. קיבלתי טיפול באוגמנטין פעמיים ביום,אך ללא שיפור,מה דעתך בבקשה? ומה עליי לעשות כדי לטפל בבעייה הנ"ל? תודה רבה.

שלום, יש לך רעש של זרימה בצד שמאל של הראש. את סובלת ממגרנות ובנוסף תחושת מלאות קלה בצד שמאל של הפנים. בצילום רנטגן נמצא-רושם לפלס נוזל קטן בגת הלסת השמאלית-הממצא יכול להעיד על דלקת חריפה. סינוסיטיס. קיבלת אוגמנטין פעמיים ביום, אך ללא שיפור. היה צורך אולי גם בטיפול לאף עם תרסיס (סטרואידלי ואוטריבין), בכל מקרה, ממליץ שאם הבעיה נמשכת ויש כאב בפנים משמאל, תלכי לבדיקת אף אוזן גרון לצורך אבחון מדוייק יותר וטיפול. בברכה

23/03/2020 | 20:56 | מאת: מעיין

עכשיו בתקופת הקורונה (אין לי תסמינים), התחילו לי גושי נזלת עם דם בזמן הקינוח, לא נוזל רק גושים. יש טעם להלחץ? או שזה ממזג האוויר?

שלום, התחילו לך גושי נזלת עם דם בזמן הקינוח, לא נוזל רק גושים. אין טעם להלחץ מציע שטיפות במי מלח, ואם נמשך לגשת לבדיקת אף אוזן גרון. בברכה

16/03/2020 | 12:11 | מאת: חני

שלום רב , אני סובלת מנזלת כרונית למעלה מעשר שנים ומטופלת כבר שנים בעזרת זריקת דיפרוספאן 1 מ"ג . היום אני בת 30 . בין 5 פעמים ל6 פעמים בשנה אני מזריקה לעצמי את הזריקה . חוששת שאולי הגוף שלי התרגל לזריקה - אך בלעדיה אני לא מסוגלת לנשום . האם הזריקה מחלישה את מערכת החיסונית? מה האופציות שלי בכדיי להפסיק עם הזריקה הזאת ולשפר את איכות חיי? (מציינת כי ניסיתי כדורים חדרי מלח דיקורים וכדומה כלום לא עזר ) האם ניתוח בהחלט יעיל? (יש לי רירית מוגדלת בצד ימין של הלחי) האם אני יכולה להמשיך בטיפול הזה כל חיי? אודה לעזרתך

שלום , את סובלת מנזלת כרונית למעלה מעשר שנים ומטופלת כבר שנים בעזרת זריקת דיפרוספאן 1 מ"ג . בין 5 פעמים ל6 פעמים בשנה את מזריקה את הזריקה . בהחלט הרבה פעמים ולא בריא. האם הזריקה מחלישה את מערכת החיסונית? כן האופציות שלי בכדי להפסיק עם הזריקה הזאת ולשפר את איכות החיים- בדיקת א א גרון כולל CT סינוסים לראות מה מצב האף והסינוסים. על פי בדיקה זו לשקול ניתוח שעשוי בהחלט לעזור לפי הממצאים. לא הייתי ממליץ להמשיך בטיפול עם סטרואידים. בברכה

שלום דוקטור היה לי מגרד באוזן וגירדתי בלי לשים לב ונכנס מים עם סבון לתוך האוזן בזמן הגירוד האם זה בסדר? הסבון יכול להגיע למוח או משהו כזה?

שלום , היה לך גרוד באוזן וגירדת בלי לשים לב ונכנסו מים עם סבון לתוך האוזן בזמן הגירוד יכול להיות לפעמים גרוי מהמים והסבון עד דלקת אך בד"כ זה יעבור בשלום ללא בעיה.

27/02/2020 | 00:12 | מאת: Polina

אשמח להסבר של התוצאה תודה

השבתי

שלום רציתי לשאול בתשובה רשום שקונכיות מעובות ווהיצרות אפית יוצר משמאל וסטייה מחיצת האף לצד שמאל אשמח לפירוש מה זה אומר תודה

שלום בתשובה רשום שקונכיות מעובות ווהיצרות אפית יותר משמאל וסטייה מחיצת האף לצד שמאל ... זה אומר שהמעבר האפי צר עקב סטית המחיצה והקונכיות מוגדלות. בברכה

08/02/2020 | 19:17 | מאת: אורית

שלום, בצעתי mri מוח (מעקב) לאחר 9 חודשים.בשל ממצאים שהתגלו בפעם שעברה.הממצאים:בסדרת flair הודגמו מוקדים היפראנטנסים בחומר הלבן מסביב לחדרים הלטרליים וסב קורטיקלית דו"צ המתאימים לשינויים איסכמיים כרוניים של החומר הלבן ללא שינוי משמעותי בהשוואה לבדיקה קודמת.הודגם עיבוי בינוני עם פלס נוזל אויר בסינוס הספונאידלי מימין,בולט יותר בהשוואה לבדיקה קודמת היכול להתאים לסינוסיטיס חריפה?מציינת שלא הייתי מקוררת...היתכן סינוסיטיס? בסיכום רשום:ממצאים בסינוס הספונדיאלי מימין החשודים לסינוסיטיס,יתכן חריפה.נא לקורלציה קלינית.מוקדים מרובים בחומר הלבן כמפורט, ללא שינוי משמעותי מהבדיקה הקודמת.אודה לחוות דעתך

שלום, mri מוח - הודגמו מוקדים היפראנטנסים בחומר הלבן מסביב לחדרים הלטרליים וסב קורטיקלית דו"צ המתאימים לשינויים איסכמיים כרוניים של החומר הלבן ללא שינוי משמעותי בהשוואה לבדיקה קודמת.הודגם עיבוי בינוני עם פלס נוזל אויר בסינוס הספונאידלי מימין,בולט יותר בהשוואה לבדיקה קודמת היכול להתאים לסינוסיטיס חריפה? יתכן סינוסיטיס - בתמונה רנטגנית או עיבוי רירית הממלא את הסינוס. בסיכום רשום:ממצאים בסינוס הספונדיאלי מימין החשודים לסינוסיטיס,יתכן חריפה.נא לקורלציה קלינית. אם אין סימפטמים לא מתאים לסינוסיטיס חריפה צריך לעשות לך בדיקה מלאה לבדוק את האף והסינוסים ולאבחן בברכה

04/02/2020 | 23:29 | מאת: שירי

שלום, בדיקת MRI נמצאה ציסטה ברצפת הסינוס המקסילרי בגודל 2.5 סמ. סובלת הרבה מכאבי ראש, פנים, לסת, נזלת מרובה (שזורמת פנימית מאחורי האף והגרון כל הזמן) וטישטושי ראייה לעיתים. האם התסמינים יכולים לנבוע מהציסטה? האם היא נחשבת גדולה? תודה

שלום, בבדיקת MRI נמצאה ציסטה ברצפת הסינוס המקסילרי בגודל 2.5 סמ. את סובלת הרבה מכאבי ראש, פנים, לסת, נזלת מרובה וטישטושי ראייה לעיתים. רוב התסמינים לא יכולים לנבוע מהציסטה. היא נחשבת בינונית בגודלה בדיקה אנדוסקופית של האף חשובה להחלטה

04/02/2020 | 21:40 | מאת: רמי

בן 38, סובל מסינוסיטיס מספר פעמים בשנה. מומחה אא"ג שלח אותי ל CT. מה אומרת התוצאה? מומלץ לנתח או להמשיך רק עם תרסיסים? ממצאים: קיימת סטייה של מחיצת האף לצד ימין. עיבוי רירית אטמואידלי. הסינוסים הפרונטליים תקינים. הסינוסים הספנואידליים תקינים. עיבוי רירית פוליפואידי מקסילרי עם חסימת ה-OMC. קונכות האף מעובות והודגמה היצרות אפית קשה. סיכום: פוליפוזיס. היצרות אפית. סטייה של מחיצת האף לימין. עיבוי קונכות האף.

שלום, אתה סובל מסינוסיטיס מספר פעמים בשנה. מומחה אא"ג שלח ל CT. ממצאים: קיימת סטייה של מחיצת האף לצד ימין. עיבוי רירית אטמואידלי. הסינוסים הפרונטליים תקינים. הסינוסים הספנואידליים תקינים. עיבוי רירית פוליפואידי מקסילרי עם חסימת ה-OMC. קונכות האף מעובות והודגמה היצרות אפית קשה. סיכום: פוליפוזיס. היצרות אפית. סטייה של מחיצת האף לימין. עיבוי קונכות האף. ההחלטה לגבי ניתוח תלויה בתלונות שלך, בממצאים בבדיקת אף ובCT יש מספר ממצאים בCT אך תחילה מנסים טפול שמרני. אם כל הטיפלים נכשלו ובבדיקה יש ממצאים מתאימים שוקלים ניתוח. בברכה

02/02/2020 | 08:53 | מאת: שני

שלום רב, אני בת 32, בשנים האחרונות מאז שנכנסתי להריון אני סובלת מסינוסים חוזרים אחת לכמה שבועות ולפעמים אחת לכמה חודשים (לא סבלתי מזה מאז הנעורים וזה חזר עם ההריונות ביחד עם אלרגיות עונתיות). בכל פעם האנטיביוטיקה עוזרת אך מרגיש שזה לא לגמרי עובר, עד שזה חוזר ושוב צריך אנטיביוטיקה. ביצעתי בדיקת CT סינוס , אשמח להבין מה המשמעות של הבדיקה והאם יש פתרון לזה? (תוצאות הפענוח בקובץ המצורף, לא היה ניתן להעתיק את התוכן ללא שיבוש סדר האותיות) תודה רבה מראש!

02/02/2020 | 16:41 | מאת: שני

ממצאים: אוורור תקין של הסינוסים הספנואידלי השמאלי, המקסילריים, האתמואידליים והפרונטליים. עיבוי רירית פוליפואידי ותוכן הטרוגני עם אוורור חלקי בתוך הסינוס הספנואידלי הימני. ה-OMC פתוח משני הצדדים. מבנה גרמי נראה שמור. ללא עיבוי הקונכות. סטייה ניכרת של מחיצת האף לשמאל עם היצרות חלל האף בכניסתו. ממצאי לוואי: מלאות רקמתית פוליפואידית בנזופרינקס, יכול להתאים לרקמה אדנואידית מוגדלת, ללא חסימה משמעותית של נתיבי האוויר. התרשמות: סימני סינוסיטיס חריפה במערה הספנואידלית הימנית. סטייה ניכרת של מחיצת האף לימין עם היצרות חלל האף באספקט הקדמי באותו צד.

שלום - ממצא CT : אוורור תקין של הסינוסים הספנואידלי השמאלי, המקסילריים, האתמואידליים והפרונטליים. עיבוי רירית פוליפואידי ותוכן הטרוגני עם אוורור חלקי בתוך הסינוס הספנואידלי הימני. ה-OMC פתוח משני הצדדים. מבנה גרמי נראה שמור. ללא עיבוי הקונכות. סטייה ניכרת של מחיצת האף לשמאל עם היצרות חלל האף בכניסתו. ממצאי לוואי: מלאות רקמתית פוליפואידית בנזופרינקס, יכול להתאים לרקמה אדנואידית מוגדלת, ללא חסימה משמעותית של נתיבי האוויר. התרשמות: סימני סינוסיטיס חריפה במערה הספנואידלית הימנית. סטייה ניכרת של מחיצת האף לימין עם היצרות חלל האף באספקט הקדמי באותו צד. מתאים לסינוסיטס ספנואידלית שיכולה לגרום כאב ראש ממליץ על בדיקת רופ]א א א ג כולל אנדוסקופיה וטיפול בהתאם. בברכה

31/01/2020 | 17:29 | מאת: אורי

בזמן נשימה אני סובל מעין צריבה בתוך הנחיריים , מטריד אותי וגורם לחרדות, זו תופעה מזה מספר ימים

שלום, בזמן נשימה אתה סובל מצריבה בתוך הנחיריים , מטריד וגורם לחרדות, זו תופעה מזה מספר ימים ממליץ- שטיפות אף סמי מלח בדיקת א א גרון לראות מה בהעיה בברכה

28/01/2020 | 14:32 | מאת: מור

שלום רב דר', נכנס לי משהו לאף ואז סתמתי את נחיר שמאל וניסיתי בכל הכח כמה דקות לנשוף חזק מאד מהנחיר השני וזה יצא. למרות זאת ניסיתי שוב באותה צורה לנשוף אולי נשאר משהו ואז הרגשתי שיוצא לי אוויר מהאוזן. אפשרי לקרוע את עור התוף במצב כזה. קצת נבהלתי. תודה מראש

שלום, נכנס לך משהו לאף ואז ניסית בכל הכח כמה דקות לנשוף חזק מאד מהנחיר השני וזה יצא. למרות זאת ניסית שוב באותה צורה לנשוף אולי נשאר משהו ואז הרגשת שיוצא לי אוויר מהאוזן. אפשרי שנוצר נקב קטן בעור התוף . מומלצת בדיקת א א גרון

24/01/2020 | 19:18 | מאת: ענת

דר שלום ותודה, לפני חודש ביצעתי השתלת שתל צד שמאל ליד שן הניב למעלה. הרופא אמר לי כי פגע/נכנס לסינוס ואז פנה ימינה עם המקדחה. אחרי שבועים של כאבי תופת ונחיר סתום ונזלת מדי פעם (אני לא מקוררת או מצוננת ולא חולה) הוצאתי תפרים והכירורג טען שיקח זמן עד שרירית הסינוס יסגר והגודש ייעלם. היום כבר חודש עבר, אין כאבים, אבל גודש באף במיוחד בלילה שהאף סתום וביום נפתח והרגשה של מצוננת וקצת נזלת. האם הפגיעה הזאת היא בלתי הפיכה או הפיכה כמו שהכירורג טען. ואם אכן נפגע מה עושים? יש מה לעשות או שאשאר ככה. ממש מפחיד. תודה מראש .

שלום, לפני חודש עברת השתלת שתל צד שמאל למעלה. הרופא אמר כי פגע/נכנס לסינוס ואז פנה ימינה עם המקדחה. אחרי שבועים של כאבים ונחיר סתום ונזלת מדי פעם הוצאו תפרים. כבר אין כאבים, אבל גודש באף במיוחד בלילה שהאף סתום . המצב צריך להשתפר. אם הולך ומשתפר צפוי להיות בסדר אם אחר 3 חודשים עדין בעיות יש לפנות לבדיקת אף אוזן גרון ואז ניתן להעריך. בברכה

21/01/2020 | 14:43 | מאת: שוש

לפני חודשיים ויותר אובחן אצלי סינוסיטוס וברונכיט. טופלתי במוקסיפן ואח"כ באוגמנטין. היה שיפור אך נותרה המון ליחה במערכת הנשימה. טופלתי בתרופות לייבוש ליחה (לסרוגין) ב: ראולין....טיפות קסילוויט....תרסיס אבאמיס.....תרסיס סטרונאז...כדורי סינופד...כדורי קלארינז (פעמיים). ועדיין אחר חודשיים ויותר יש ליחה בבסיס העליון של האף...והאזניים סתומות....דבר שמכביד על השמיעה...גורם להד בראש ומאד מפריע. מה ניתן עןד לעשות? האם ניתן לשאוב ליחה? והחסימה באזניים? תודה

שלום, לפני חודשיים ויותר אובחנה סינוסיטוס וברונכיט. טופלת במוקסיפן ואח"כ באוגמנטין. היה שיפור אך נותרה המון ליחה במערכת הנשימה. טופלת בתרופות לייבוש ליחה (לסרוגין) ב: ראולין....טיפות קסילוויט....תרסיס אבאמיס.....תרסיס סטרונאז...כדורי סינופד...כדורי קלארינז (פעמיים). ועדיין אחר חודשיים ויותר יש ליחה בבסיס העליון של האף...והאזניים סתומות....דבר שמכביד על השמיעה...גורם להד בראש ומאד מפריע. ממליץ על בדיקה מקיפה אצל א א גרון, כולל בדיקה אנדוסקופית. . יש לשלול בעיה כרונית גם בסינוסים. בברכה

12/01/2020 | 16:56 | מאת: מיכאל

מזה שנתיים סובל מנזלת אחורית,ליחה בגרון,מפריע בשינה.ללא אלרגיה ,ללא סינוסים.עשיתי בדיקות CT ובדיקה אצל אלרגולוג.תרופות נגד נזלת לא נותנים תוצאות.יש פיתרון לבעיה?

שלום, שנתיים סובל מנזלת אחורית,ליחה בגרון,מפריע בשינה.ללא אלרגיה ,ללא סינוסים.בדיקות CT ובדיקה אצל אלרגולוג.ותרופות נגד נזלת לא נותנים תוצאות. ממליץ על בדיקת א א גרון לבדיקת מערכת האף והסינוסים ובדיקה אנדוסקופית של נזופרינקס ולרינקס לנסות לאתר את הבעיה בברכה

10/01/2020 | 18:32 | מאת: ליאן

דר שלום, ב 26.12 עברתי השתלת שתל ליד הניב. עד עכשיו כאבים באף, עיניים שטיפה פחתו אף סתום בנחיר שמאל איפה שהשתל כל לילה ובבוקר די נפתח לא לגמרי. אתמול הוצאתי תפרים והכירורג הודה שאכן פגע ונכנס עם המקדחה לסינוס ואז סטה ימינה להחדיר את השתל. לכן אני מרגישה כאבים, גודש כל האף כמו התקררות שלא עובר, עד עכשיו האף כואב לי ושורף לי, אמר שיחק זמן אולי חודש ויותר שרירית הסינוס תיסגר (עשה אתמול שוב צילום הוא והרופאה אמרו שהשתל בסדר). שאלתי אליך בבקשה, יש מצב שזה בלתי הפיך? ניתוח לא רוצה לעשות מה הפתרון? לחיות ככה כל החיים? אני בפאניקה מהנזק שגרם לי וחוסר מיומנות שלו. זה לא אמור לקרות דבר כזה. מה לעשות? תודה מקרב לב.,

שלום, עברת השתלת שתל ליד הניב. עד עכשיו כאבים באף, עיניים , סתום בנחיר שמאל איפה שהשתל. הרופא נכנס עם המקדחה לסינוס ואז סטה ימינה להחדיר את השתל. האף כואב ושורף לך. לאחר הריפוי צריך לבדוק. אם מסתדר ואין בעיה או דלקת אז אין בעיה. אם לא מסתדר יש לפנות גם לא א גרון לבדוק את הסינוס. בברכה

08/01/2020 | 15:15 | מאת: טל

שלום, אני בת 30, בחודשים האחרונים (בערך חודשיים) בכל פעם שאני מתעוררת משינה אם זה בבוקר או אחרי שינה של שעתיים באמצע היום האף שלי מתחיל להיות מגורה, יש נזלת, כמה התעטשויות וזה עובר אחרי בערך רבע שעה כאילו לא קרה כלום. זה אף פעם לא קרה לי בצורה כזאת לפני החודשיים האלה (לא בבוקר ולא לא בבוקר). אין לי אלרגיות שידועות לי ואני לא רגישה לחילופי עונות. מוזר לי שזה קורה רק כשאני מתעוררת משינה לכמה דקות ואחרי זה חולף כלא היה. אשמח לעזרתך להבין מה קורה שם ואם אפשר לעזור לזה לא לקרות כי זה לא כיף לקום כל בוקר עם אף מגורה. תודה :)

שלום, בחודשים האחרונים בכל פעם שאת מתעוררת משינה האף מתחיל להיות מגורה, יש נזלת, כמה התעטשויות וזה עובר אחרי בערך רבע שעה כאילו לא קרה כלום. זאין אלרגיות שידועות לך. זה נשמע כמו איזושהיא תגובה אלרגית ממלץ על בדיקת אלרגולוג וכן בדיקת א א גרון בברכה

אם אני במקום חמים ונעים ויוצאת החוצה כשקר מתחיל לכאוב לי המצח ואיזור הגבות והעיניים . גם בקיץ בחוץ חם במקום עם מזגן . יש לי כאבים בשינויים.

שלום, אם את יוצאת החוצה כשקר מתחיל לכאוב לך המצח ואיזור הגבות והעיניים . גם בקיץ בחוץ חם במקום עם מזגן . יש לך כאבים בשינויים. ממליץ על בדיקת אף אוזן גרון, לראות שהמקור לא נובע מהסינוסים בברכה

לד"ר שלום רב! אני סובלת כ5 שבועות מסינוסיטיס ממושך הופנתי ע"י הרופא המטפל בי אא"ג לצילום סינוסים שבוצע הבוקר בפיענוח כתוב הסינוסים תקינים סטייה קלה של מחיצת האף לימין אני עדיין ממשיכה לסבול מהסיפטומים כאבי ראש קדמי ואף סתום ושיעול כרגע מטופלת בתרסיס פליקסונאז פעמיים ביום 2 לחיצות ולשיעול לוקחת כדור רקוד ומשתמשת במכשיר אדים בלילה בלבד ועושה שטיפות אף בתרסיס אוטרימר ועושה גם אינהלציות ללא שיפור כלשהוא במצב כרגע ואני לא מטופלת בשלב זה באנטיביוטיקה ביום רביעי השבוע אבקר שוב אצל הרופא המטפל בי אא"ג האם כדאי לבקש מהרופא המטפל בי שיפנה לCT סינוסים במצב זה? אשמח למענה לשאלתי ד"ר תודה מראש

שלום , את סובלת כ5 שבועות מסינוסיטיס ממושך. צילום סינוסים- הסינוסים תקינים סטייה קלה של מחיצת האף לימין. את עדיין ממשיכה לסבול מהסיפטומים כאבי ראש קדמי ואף סתום ושיעול כרגע מטופלת בתרסיס פליקסונאז ומשתמשת במכשיר אדים בלילה בלבד שטיפות אף בתרסיס אוטרימר, ללא שיפור ללא אנטיביוטיקה אם הבעיה לא משתפרת יש צורך אולי גם בבדיקה אנדוסקופית, ואף לבקש שיפנה לCT סינוסים בברכה

03/01/2020 | 11:49 | מאת: מרים

לאחרונה הרגשתינ כמו גוש בגרון ולפעמים כמו נזלת בגרון.לאחר מכן עברתי התקררות מאוד חזקה וזה הקל לי קצת על הגרון כי הנזלת יצאה החוצה.היום ההתקררות עברה ואני מרגישה שהנזלת ממשיכה לזרום לגרון וכמעט לא יוצא דרך האף.זה מאוד מפריע לי,הרגשה של חנק.איך אפשר לטפל במצב כזה? בתודה מראש!!

שלום, לאחרונה הרגשת כמו גוש בגרון ולפעמים כמו נזלת בגרון. הייתה התקררות מאוד חזקה וזה הקל קצת על הגרון כי הנזלת יצאה החוצה. ההתקררות עברה ואת מרגישה שהנזלת ממשיכה לזרום לגרון וכמעט לא יוצא דרך האף. יתכן וזה פוסט נזל דריפ- הפרשה אחורי. כדאי לעבור בדיקת א א גרון, אולי תרסיס אף וייבוש הנזלת יעזרו. בברכה

31/12/2019 | 14:15 | מאת: עדי

שלום רב, קיבלתי מכתב לגבי תוצאות CT ראש ומערות פנים שעשיתי לאחר כאב ראש חריף ולחץ בראש ללא הפסקה במשך שבועיים ולאחר שנטלתי אוגמנטין במשך שבוע. במכתב היה כתוב כך: מרכיבי הגומה האחורית ללא סטיות מעבר קרניו צרביקלי תקין קו האמצע שמור מערכת החדרים סימטרית ללא עדות לאפקט מסה ללא עדות לדמם תוך גולגולתי עיבוי ריריות קל במעבה הלסת דו צדדי עיבוי ריריות קל בחלק מתאי האתמואיד OMC הודגמו פתוחים דו צדדי סטייה של מחיצת האף המבנה הגרמי שמור אשמח להבין אם הכול תקין ואם לא אז מה בדיוק. יש לציין כי עשיתי את הבדיקה ללא הזרקת חומר ניגוד. כך רשמה בהפניה הרופאה שלי, אולי כי אני סובלת מאלרגיה אסמתית. אשמח גם להבין מה ההבדל בין בדיקה ללא חומר ניגוד לעם חומר והאם יש משהו שלא יכולים לראות ללא החומר?

שלום , תוצאות CT ראש ומערות פנים לאחר כאב ראש חריף ולחץ בראש ללא הפסקה במשך שבועיים ולאחר שנטלתי אוגמנטין במשך שבוע. עיבוי ריריות קל במערות הלסת דו צדדי עיבוי ריריות קל בחלק מתאי האתמואיד OMC הודגמו פתוחים דו צדדי. סטייה של מחיצת האף. המבנה הגרמי שמור הרושם כי המוח תקין והממצאים בסינוסים קלים- נזלת אלרגית? בדיקה עם חומר ניגוד מדגימה כלי דם. ממליץ להראות את הבדיקה לרופא שהפנה אותך לבדיקה זו. בברכה

27/12/2019 | 02:19 | מאת: מאיה

שלום, עשיתי בדיקת MRI ראש בעקבות כאבי ראש של מיגרנות שהיו לי הכל יצא תקין מלבד זה שכתוב לי "מודגם עיבוי רירית בתאי האתמואיד ועיבוי רירית ונוזל עם מפולת בסינוס המקסילרי מימין". מה הכוונה? חשוב לי לציין שהאף שלי בכללי יחסית סתום ויש לי הרבה התקררויות ומלפני שנים היה לי גם סינוסיטיס. וציינו גם בסיכום סינוסיטיס..זה אומר שאני צריכה לקחת אנטיביוטיקה למרות שאין לי חום ונזלת מוגלתית ןזה יכול להיות הסיבה למיגרנות ולכאבי ראש החזקים?

שלום, עשית בדיקת MRI ראש בעקבות כאבי ראש - הכל יצא תקין מלבד : "מודגם עיבוי רירית בתאי האתמואיד ועיבוי רירית ונוזל בסינוס המקסילרי מימין". הכוונה שיש רירית מעובה בחלק מהסינוסים יכול להיות עקב נזלת אלרגית או סינוסיטיס חוזרת. האף שלך יחסית סתום ויש הרבה התקררויות וסינוסיטיס בעבר וזה יכול להתאים.. זה אומר שצריך לבדוק אצל רופא א א גרון. יכולות להיות הרבה סיבות לכאבי ראש ולאו דוקא סינוסיטיס. בברכה

26/12/2019 | 00:34 | מאת: אנונימית

נפלתי על הראש ויש לי עדיין קצת כאבים ואחרי כמה שעות יצא לי פתאום נוזל כתום זרחני מהאף , האם זה משהו שצריך ללכת לרופא או שזה נורמלי אחרי נפילה?

שלום, נפלת על הראש ויש עדיין קצת כאבים ואחרי כמה שעות יצא פתאום נוזל כתום זרחני מהאף. יש לפנות לרופא אף אוזן גרון לבדיקה. בברכה

25/12/2019 | 16:45 | מאת: ניתוח פיום קנה

אבא שלי מאושפז בבית החולים 8 ימים לאחר שעבר דום לב ועבר החייאה וכעת הוא ללא הכרה ומונשם. הרופאים ניסו פעמיים להוריד לו את המכונת הנשמה כדי לבדוק אם הוא מצליח לנשום לבד והחזירו את המכונה לאחר שראו שהוא מתאמץ בנשימתו. הרופאה אמרה לנו שרוצים לעשות לו ניתוח פיום קנה ושאנחנו צריכים לחתום על אישור. השאלות שלי הן: 1. כדאי כעת לאחר 8 ימים כברלחתום על עשיית הניתוח הזה? 2. אם יעשו לו את הניתוח הזה ולאחר מכן הוא יתעורר וינשום בכוחות עצמו, יהיה אפשר לסתום את החור בצוואר ושהוא יחזור לנשום רגיל? 3. ניתן לדבר לאחר הניתוח הזה? 2.

שלום, אבא שלך מאושפז בבית החולים לאחר שעבר דום לב ועבר החייאה וכעת מונשם. הרופאה אמרה לנו שרוצים לעשות לו ניתוח פיום קנה ושאנחנו צריכים לחתום על אישור. אם יש קושי בגמילה מהנשמה, כדאי כבר לחתום על טרכאוסטומיה. אם יעשו לו את הניתוח הזה ולאחר מכן הוא יתעורר וינשום בכוחות עצמו, יהיה אפשר לגמול אותו באופן עקרוני אם יחזור לנשום רגיל ניתן לדבר לאחר הניתוח אם הוא לא מונשם וסוגר את הקנולה... לא באופן רגיל. בהצלחה

12/12/2019 | 16:19 | מאת: ניב

שלום לך אני עשיתי ct במערות הפנים ומצאו שיש לי אורור תקין של כלל סינוסים פרט לעיבוי קל במספר תאי האתמואיד דו צדדי סטיה קלה במחיצה שמאלה כונכיות שמורות עם ציפוי רירית היפרטרופי Omc חסום דו-צדדית ראוי לציין שאני נושם טוב השאלה האם אני זקוק לניתוח לפתיחה של omc והאם ניתן לראות omc אם הוא פתוח או לא גם באמצעות סיב אופטי או רק ct רק לציין שבעבר ליפני 10 שנים עשו לי ניתוח בסינוסים כולל ישור מחיצת האף fess smr והסרת קריסטה תודה ויום טוב

שלום, עשית ct מערות הפנים ומצאו אורור תקין של כלל סינוסים פרט לעיבוי קל במספר תאי האתמואיד דו צדדי סטיה קלה במחיצה שמאלה כונכיות שמורות עם ציפוי רירית היפרטרופי. Omc חסום דו-צדדית אתה נושם טוב כלל לא בטוח שאתה זקוק לניתוח אם אין סימפטומים או תלונות. ניתן לראות omc באמצעות סיב אופטי בברכה

08/12/2019 | 15:50 | מאת: נעמה

שלום רב. אני סובלת מנחירות,מחיצה אחת אצלי באף לא ישרה.רופאה מומחית אאג שלחה אותי לct. מהממצא נראה שיש לי גוף זר בסינוסים כנראה עקב טיפול שורש. האם זה מחייב ניתוח? או שיש דרך אחרת לבדוק? האם לפנות למומחה נוסף?.נשלחתי למרפאת לין לאמת את ההנחה של הרופאה. אשמח לתשובה מנסיונכם העשיר נעמה

שלום, את סובלת מנחירות,מחיצה לא ישרה. רופאה מומחית אאג שלחה לct. מהממצא נראה שיש גוף זר בסינוסים כנראה עקב טיפול שורש. בד"כ זה מחייב ניתוח- לא כדאי להשאיר גוף זר בסינוסים. צריך לבדוק את גודל הגוף הזר. אפשר לבדוק את האף עם אנדוסקופ. מומחה אף אוזן גרון יתן לך מענה. בברכה

שלום הייתי אצל רופא אוזניים והוא נתן לי משחה שנקראת טבעקוטן, ואמר לי לשים קצת על מקל אוזניים ולדחוף לאוזן, האם זה באמת מומלץ או שזה מסוכן?

שלום' רופא אוזניים נתן לl משח, טבעקוטן לאוזן, אם יש דלקת בתעלה אז מומלץ . לא נראה מסוכן. בברכה

02/12/2019 | 20:25 | מאת: רוני

מזה כחודש מטופל טיפול אנטיביוטי לסרוגין, עדיין סובל משיעול, נזלת וכאבי ראש. היום צילום מערות הפנים: ערפול כמעט שלם בסינוסים מקסילריים. מזה אומר? איזה טיפול מומלץ?

שלום, מזה כחודש מטופל טיפול אנטיביוטי לסרוגין, עדיין סובל משיעול, נזלת וכאבי ראש. צילום מערות הפנים: ערפול כמעט שלם בסינוסים מקסילריים. זה אומר סינוסיטיס- קרוב לוודאי. דורש בדיקת רופא. דורש אנטיביוטיקה אחרת ותרסיס לאף בברכה

20/11/2019 | 20:26 | מאת: אור

שלום אני סובל מליחה כבר במשך תקופה ארוכה כל פעם הולך וחוזר, גם כעת יש לי ליחה בגרון שמפריעה לי ולא יוצאת, זה מתלווה בשיעולים מידי פעם בעקבות כך. קראתי על שמן אורגנו שאומרים שהוא יכול לסייע במצב האם באמת השמן יוכל לסייע לסילוק הליחה?

שלום אתה סובל מליחה כבר במשך תקופה ארוכה , כל פעם הולך וחוזר, גם כעת יש ליחה בגרון שמפריעה, זה מתלווה בשיעולים מידי פעם בעקבות כך. איני מכיר שמן אורגנו שפותר את הבעיה. אולי יכול לעזור. תנסה. בברכה

20/11/2019 | 09:10 | מאת: שיר

שלום, בגלל כאב בפנים בצד שמאל שנמשך מעל לחודשיים וממצא של דלקת עין בסקלרה אף היא בצד שמאל- בוצא MRI עם ממצא של ציסטיה מיקרית מריטנסיה בסינוס הספנואידלי מימין. אבקש לדעת מה משמעות ממצא זה, כיצד יודעים אם שפיר או לא והאם יכול לתת הסבר כלשהו לכאבים והנימול והדלקת בצד השני. תודה רבה

02/12/2019 | 16:53 | מאת: ד"ר ברוורמן

שלום, בגלל כאב בפנים בצד שמאל שנמשך מעל לחודשיים וממצא של דלקת עין משמאל- בוצא MRI עם ממצא של ציסטיה מיקרית מריטנסיה בסינוס הספנואידלי מימין. משמעות ממצא זה- ממצא מקרי מימין. התולות שלך משמאל. לפי צורת הממצא הרדיולוג יודע. לא מסביר את הכאבים והנימול והדלקת בצד השני. במידה ולא חולף- לגשת עם ההדמיה לבדיקת אף אוזן גרון בברכה

ילדתי בת שבע וחצי מגילה צעיר מאוד סובלת מנזלת סמיכה ,צמיגית וירוקה. בשנים האחרונות נתנו לה בחורף אנטיביוטיקה אך זה עוזר בקושי לחודש ומיד הנזלות חוזרת. בשנה האחרונה שמתי לב שהנזלת נעשתה עם ריח חזק וחריף מאוד לא נעים, ומרחיק. השאלה אם יש משהוא שיותר עוזר או ששוב תקבל אנטיביוטיקה ויעזור לחודש בלבד?

שלום, ילדתך סובלת מנזלת סמיכה ,צמיגית וירוקה. בשנים האחרונות נתנו לה בחורף אנטיביוטיקה אך זה עוזר בקושי לחודש ומיד הנזלות חוזרת. בשנה האחרונה הנזלת נעשתה עם ריח חזק וחריף מאוד לא נעים, ומרחיק. אנטיביוטיקה זה פתרון זמני. יש לבדוק אם אין לה אדנואיד מוגדל או אולי אף גוף זר באף. כדאי ללכת לבדיקה אצל א א גרון בברכה

10/11/2019 | 19:14 | מאת: ואיל

לפני שנה אחרי חבלת ראש התחיל לטפטף מנחיר שמאל נוזל שקוף שדומה למים הייתי בבית חולים בני ציון אושפזתי שבועיים עשו לי ct ו mri גם נלקח מבחנה מהנוזל הזה לבדיקת מעבדה ושום בדיקה לא העידה על csf אני שנה וחצי סובל מזה במיוחד אחרי מאמץ מטפטף שוב ושוב ולאחרונה הפנו אותי מבית חולים בני ציון לרמבם כדי לעבור בדיקה בהרדמה כללית ולחדיר חומר דרך עמוד השדרה כדי לאתר את הסדק אבל גם ברמבם לא מעוניינים לעשות את זה וטענו כי כל תוצאות הבדיקות שעשיתי לא מעידות על csf אני נמאס לי כבר וקשה לי להתמודד עם התופעה הזאת ואני שואל אם זה לא csf אז צריך להיות משהו אחר ולמה לא נעשו מאמצים לאתר מה התופעה הזאת ולטפל בה

שלום, לפני שנה אחרי חבלת ראש התחיל לטפטף מנחיר שמאל נוזל שקוף שדומה למים . אושפזת בבית חולים שבועיים. עשו ct ו mri וגם נלקח מבחנה מהנוזל הזה לבדיקת מעבדה ושום בדיקה לא העידה על csf מזה שנה וחצי - אחרי מאמץ מטפטף שוב ושוב ולאחרונה הפנו אותך לרמבם כדי לעבור בדיקה עם חומר דרך עמוד השדרה כדי לאתר את הבעיה, אך ברמבם טענו כי הבדיקות שעשיתי לא מעידות על csf . אם הבעיה נמשכת הייתי ממליץ לחזור על איסוף הנוזל מהאף ולבדוק שוב במעבדה לראות אם זה CSF בברכה

09/11/2019 | 23:03 | מאת: מישהו

שלום, אני חבר קופ"ח כללית בחיפה. רציתי לדעת האם ניתן לבצע במרפאת האם או אצל א.א.ג משטח גרון לגונריאה על מנת לשלול דלקת גרון גונוקוקית. אם כן, איך הבדיקה נקראת?

שלום, משטח גרון לחיידקים או גונריאה - ניתן לקחת במרפאת האם ויש לברר שם לגבי הפרטים. עליך לפנות לרופא המשפחה בשאלה זו. בברכה

09/11/2019 | 01:27 | מאת: ג'ורג'

שלום, לאחר שרופא איבחן שיש לי דלקת גרון הוא רשם לי כדורי אריוס לטיפול בטענה שבעייתי לקחת אנטיביוטיקה בזמן שאני לוקח גם כדורים נגד פטריות. איך אריוס יכול לעזור עם דלקת גרון? תודה

שלום, לאחר שרופא איבחן לך דלקת גרון הוא רשם כדורי אריוס לטיפול בטענה שבעייתי לקחת אנטיביוטיקה בזמן שאני לוקח גם כדורים נגד פטריות. איני יודע כיצד אריוס יכול לעזור עם דלקת גרון, אפשר לשאול את הרופא שהמליץ. אריוס הינו תרופה אנטי אלרגית. בברכה

07/11/2019 | 21:39 | מאת: אתלה

אחרי חצי שנה של נזלת קשהבעיקר נזלת אחורית לבנה וצמיגית עם ליחה בגרון ואין ספור בדיקות והתיעצויות רפואיות וקבלת סטרואידים דרך הפה 4 חודשים וסטרואידים דרך האף בספריי. היום אחת מרופאות הא.א.ג. איבחנה ריניטיס סיכה. המליצה על הרבה שתית מים להמשיך עם מי מלח מספר פעמים ביום וגם סטרונאז כנגד הגודש שבאף. אמנם המי מלח עוזרים לי אך לפעמים אני מרגישה בנוסף לגודש באף גם יובש וחוסר לחות באף. שאלתי- האם מי המלח גורמים גם ליובש בריריות האף ?? הפסקתי לקחת את הסטרונאז כי אני חוששת שהוא גורם ליובש, אבל ממשיכה עם מי המלח כי הם מקילים על הגודש. האם אני עושה נכון או שהמי מלח גם גורמים ליובש ברירית? מה הטיפול המומלץ בגודש באף ובריניטיס סיכה? תודה !

שלום, לדבריך, חצי שנה של נזלת קשה, בעיקר נזלת אחורית לבנה וצמיגית עם ליחה בגרון ואין ספור בדיקות והתיעצויות רפואיות וקבלת סטרואידים דרך הפה 4 חודשים וסטרואידים דרך האף בספריי. אחת מרופאות הא.א.ג. איבחנה ריניטיס סיכה. המליצה על הרבה שתית מים , מי מלח , סטרונאז כנגד הגודש שבאף. המי מלח עוזרים אך לפעמים גודש באף ויובש וחוסר לחות באף. מי המלח בכמות גדולה יכולים לגרום ליובש בריריות האף סטרונאז גם יכול לתת תחושת יובש. ניתן להמשיך במי מלח בריכוז פיסיולוגי , סטרונז פעם ביום לכל נחיר ואם הבעיה נמשכת בדיקת א א גרון חוזרת. בברכה

פרופ יצחק שלום רב. הייתי חולה במשך שבועיים מאוד מקוררת. (נזלת,גרון אף) סיימתי לקחת אנטביוטיקה של אוגמנטין 875 במשך 10 ימיים. יש לי דלקת ונוזלים באוזן שמאל ובאוזן ימין רק נוזלים. אני מרגישה שהאוזניים סתומות, אטומות, שומעת את הדופק של עצמי באוזן שמאל. מרגישה ירידה בשמיעה. מרגישה שהאיכות חיים שלי ממש פחתה, לא יודעת אם יש לי שעווה באוזניים או אם מדובר בדבר אחר. קבעתי אלייך תור ליום שלישי הקרוב. אבל מרגישה שזה נצח. ממש קשה לי ומרגישה מנותקת מהמציאות. אשמח לתובנות בעניין. תודה רבה!

שלום, היית חולה במשך שבועיים מאוד מקוררת. (נזלת,גרון אף) סיימתי לקחת אנטביוטיקה - אוגמנטין 875 במשך 10 ימיים. יש לך דלקת ונוזלים באוזן שמאל ובאוזן ימין נוזלים. את מרגישה שהאוזניים סתומות, אטומות, שומעת את הדופק של עצמי באוזן שמאל. מרגישה ירידה בשמיעה. יש כמובן צורך בבדיקת א א גרון המרפאה שלי באזור חיפה היא אכן ביום ג הקרוב קודם לכן, בחדרה. אפשר בינתיים לטפטף אוטריבין לאף.. הרבה בריאות

31/10/2019 | 22:28 | מאת: רז

שלום אדם שסובל מדום נשימה בשינה או כשיש חשד לדום נשימה בשינה, האם יש הגבלות או הנחיות כלשהן לגבי בדיקת קולנוסקופיה? האם הטשטוש שיש בקולונוסקופיה יכול לגרום להפסקות נשימה כמו בשינה או שזה לא משפיע כמו בשינה? ובאם יש הפסקות נשימה מתעוררים מיד כמו בשינה ונושמים או שעקב הטשטוש אין את העוררות הזו ועלולים להגיע למצוקה נשימתית? תודה רבה

שלום, אדם שסובל מדום נשימה בשינה או כשיש חשד לדום נשימה בשינה, צריך לטפל בכך. כמו לשון עם מסיכת CPAP. טשטוש שיש בקולונוסקופיה לא יכול לגרום להפסקות נשימה כמו בשינה . בזמן הטשטוש שומרים על דרכי הנשימה. אם יש הפסקות נשימה מתעוררים לאחר מספר שניות . בדיקת דום נשימה מתבצעת ע"י בדיקת מעבדת שינה. בברכה

28/10/2019 | 20:43 | מאת: שי 32

אשמח לעזרה... מיואשת!!! נואשת! כבר כמעט 3 שנים סובלת מסחרחורות, חוסר איזון משווע, אי יציבות. מרגישה שאני עומדת או יושבת יש לי סחרחורות וכאילו הרצפה נגררת תחת רגליי! עשיתי סיטי ראש ובדיקות עיניים ושדה ראיה ומיליון בדיקות שיצאו ב"ה תקינות. רופא המשפחה מיד הצביע ואמר חרדות. לחץ נפשי וכו... אני עדיין עם הסחרחורות אין לי חיים. כל שמחת החיים שלי נעלמה מכ שזה התחיל. אני אבודה!!! זקוקה לעזרה. להכוונה. לקצה חוט... למה יש לי את הסחרחורות האלה? צירפתי תוצאות mri אולי יתנו אור... או קצה חוט למה שעובר עליי. תודה מראש

שלום, כבר כמעט 3 שנים את סובלת מסחרחורות, חוסר איזון ואי יציבות. מרגישה סחרחורות וכאילו הרצפה נגררת תחת הרגליים . סיטי ראש ובדיקות עיניים ושדה ראיה ומיליון בדיקות - תקינות. רופא המשפחה מיד הצביע ואמר חרדות. כמובן שיש צורך בבדיקת אף אוזן גרון, ובדיקות מכוונות לברור סחרחורת כמו ENG את תשובת הMRI לא ראיתי. הרעיון להגיע לאבחנה!! בברכה

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 21