התבגרות מינית מגיל מאוד צעיר, והשפעה על זהות מגדרי

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

27/04/2015 | 09:49 | מאת: אנונימית

שלום, בתי בת 4.5. אובחנה לה התבגרות מינית מוקדמת ממקור סנטראלי בסביבות גיל שנה, לאחר שראינו טיפת דם בתחתונים. ראינו שיש משהו במח שלוחץ על הציר המוחי שמשחרר את ההורמות האסטרוגני. היא מטופלת בדקהפפטיל מגיל שנה וחצי. יש לי מספר שאלות: 1) ראיתי בעלון של התרופה שכתוב שהטיפול עלול להאיץ גידולים. הגידול של בתי אינו סרטני, להבנתי, אלא "אדנומה" , אני לא זוכרת בדיוק את המושג. האם הטיפול עלול להשפיע לרעה על כך? 2) האם יש השפעה או השלכות מיוחדות לתופעת ההתבגרות המינית המוקדמת, ו/או לטיפול בדקהפפטיל שמתחיל בגיל כל כך מוקדם? מכל החיפושים שעשיתי באינטרנט אני רואה רק שיח על בנות 8-10, ולא על תינוקות ופעוטות שמקבלות טיפול זה כה מוקדם וכה ממושך. 3) האם לעובדה שמדובר בגיל כה צעיר יש יותר השלכה על הגובה? 4) בתי מתיחסת לעצמה כאל בן: מדברת בלשון זכר, מתענינת רק במשחקים של בנים, לא מסוגלת ללבוש בגדי בנות וכו'. אורמת שהיא בן. זה התחיל מגיל מאוד מוקדם, מהרגע ישכלה להתבטא (גיל שנה -שנתיים). האם יש קשר בין ההתבגרות המינית המוקדמת לזהות המגדרית, או בין הטיפול לזהות המגדרית? הבנתי שזה גם טיפול שמשמש ילדים שעוברים תהליך של שינוי מין. יכול ליות שמדובר בהשפעה של הטיפול עצמו? מודה מראש על העזרה ומקווה שאכן תהינה תשובות לשאלות שלי, אם כי הן ודאי יוצאות דופן יחסית

04/06/2015 | 06:04 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

שלום רב מתנצלת על התשובה המאוחרת. שאלותייך מאוד מצופות ואני חושבת שהכי טוב יהיה אם תשאלי אותן את האנדוקרינולוג המטפל בביתך כבר 3.5 שנים. דקאפפטיד היא תרופה שרק אנדוקרינולוג רושם ובוודאי יענה לך בצורה יותר מותאמת לביתך. באופן כללי: 1. מבחינת גובה - טיפול בדקאפפטיד נועד לבנות עם התבגרות מינת מאוד מוקדמת כמו ביתך בכדי לאפשר גובה סופי תקין. כאשר יש אבחנה של התבגרות מינית מוקדמת על רקע מרכזי זוהי התויה ברורה בספרות לטפל בדקאפפטיד בכדי לאפשר גדילה תקינה לגובה סופי תקין ובכדי לאפשר התבגרות מינת בתהליך תקין. ללא הדקאפפטיד ביתך היתה מאוד מאוד נמוכה. כאשר ההתבגרות המינית (שד ודימום) מתחילה לפני גיל 6 שנים הטיפול בדקאפטיד מאפשר רווח גובה של מעל 6-10 סמ לפעמים מעבר לגובה ללא טיפול. מבחינת גידולים - הטיפול בדקאפפטיד לאנ מצא בקשר עם עליה בגידולים ממאירים בבנות המטופלת על רקע התבגרות מינית מוקדמת. אני לא יכולה לענות לך ספציפית כי צריך לבדוק בספרות המדעית לגבי קשר אפשרי עם האבחנה שהיתה לביתך שאיני יודעת מהי מבחינת הגדרת המגדר - טיפול סדקאפפטיד אינו משנהאת הגדרת המגדר הקוגניטיבית של המטופל. ההחלטה של ביתך אם היא זכר או נקבה אינה תלויה בטיפול אלא במנגנונים אחרים. כידוע לי יש מרפאה אחת המתמחה בארץ בנושא של הגדרת מגדר ושינוי מגדר בילדים והיא נמצאת בבית חולים דנה, איכילוב , במסגרת היחידה לאנדוקרינלוגיה ילדים והרופא האחראי עליה הוא דר' אסף אורן. אני מציעה שתפני למרפאה זו לייעוץ ראשוני בברכה

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות