הרטבה - ילדה בת 10

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

08/05/2016 | 17:19 | מאת: אייל

שלום הבת שלי בת 10.5 עדיין מרטיבה בערך 5 פעמים בשבוע (היא ישנה עם חיתול שמתאים לגיל הזה ואם היא בלי חיתול אז יש שלולית די גדולה ). רוב ההרטבה קצת אחרי חצות לאורך היום לא מרטיבה ויכולה להתאפק. אבל לפעמים קצת קשה לה ורצה מהר לשירותים ופעם אחת בלבד קרה שברח לה קצת כשהתגלגלה מצחוק. נראה לנו שגם בכמות שתן לא גדולה די מרגישה שחייבת ללכת לעשות פיפי. כל בדיקות הדם והשתן שלה תקינות. האורולוג בקופח המליץ שניתן לה נוביטרופן 5 מ"ג ואמר שהבעיה כנראה בשלפוחית. ברצוני לשאול 1. קראתי שמי שעד גיל 10 לא נגמל אז רוב הסיכוי שכבר כל החיים יסבול מהרטבת לילה. האם זה נכון? או שיש לה סיכוי גבוה להגמל? אנחנו ממש דואגים בגלל זה. 2. האם טיפול בנוביטרופן הוא סביר? האם זה לא מסוכן? תודה רבה!!! אייל

סיכויי גמילה בגיל זה מצויינים רצוי לבצע בירור בדיקת נפחים לפני כנראה יש בעיה בשלפוחית שתן. וטיפול בנוביטרופן יכול לעזור. פרופ פומרנץ

מנהל פורום הרטבת לילה