גמילת לילה לבת 5 (כמעט)

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

19/04/2014 | 17:48 | מאת: נעמי

שלום פרופ, בתי עוד חודשיים בת חמש, גמולה ביום מגיל שנה ו-10 חודשים, בתהליך שהלך יחסית בקלות. ניסינו לשלב גם גמילת לילה בהתחלה, אך ללא הצלחה, ועד גיל 3 ישנה עם תחתוני גמילה כל לילה, כשהייתה מתעוררת הם לא היו יבשים לגמרי. בגיל 3 לבקשתה, שוב ניסינו לגמול בלילה, לאחר 4 חודשים עם לילות יבשים לגמרי היא חזרה להרטיב וכל בוקר הייתה קמה רטובה. כדי לא לפגוע בה, כיוון שביקשה, לא החזרנו את חיתולי הגמילה, ונכון לעכשיו, אנחנו מקפידים שתעשה פיפי לפני השינה, ולאחר כשעתיים וחצי - שלוש שעות, אנחנו לוקחים אותה לעשות פיפי מתוך שינה. אני יודעת שזהו אינו פתרון אולטימטיבי, אבל אם לא ניקח, היא עושה פיפי כבר אחרי 3 שעות שינה.... אחרי מחקר קצר הבנתי, שיש אפשרות לטיפול בפעמונית, אבל כיוון שהיא ישנה שינה מאוד מאוד עמוקה, אני לא מאמינה שזה יעיר אותה וחבל על המאמץ, מבחינתי. מה אתה ממליץ לעשות על מנת לטפל בבעיה? האם כדאי בגילה להתחיל טיפול תרופתי? אם כן- למי כדאי לפנות?

שלום בגיל 5 ניתן לטפל בהרטבות לילה. רצוי לברר כי יש מספר גורמים להרטבת לילה ולתת את הטיפול המתאים. בכבוד רב פרופ פומרנץ 098621860

מנהל פורום הרטבת לילה