גמילה מטיטולים

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

05/11/2002 | 08:11 | מאת: גליה

שלום רב בני בעוד שבועיים בן שנתיים, לפני חודשיים קנינו לו סיר, והסברנו לו מה צריך לעשות. יש לציין שהוא אוהב מאוד להכנס איתי לשירותים, להביא לי נייר טואלט ולהוריד את המים. זה היה בדיוק למשך יומיים הוא התלהב ממה שקנו לו ואנחנו התלהבנו מיזה שהוא עשה שתן בסיר. לאחר יומיים לא רצה בכלל לשמוע על זה, הפסקנו לא רצינו ללחוץ עליו. בחודש האחרון הוא רואה תוכנית טלוויזיה אהובה עליו שמדובר שם על לגשת לשיורתים או לסיר. הוא אומר את המילה פיפי או קקי ומראה בזמן שהוא עושה בטיטול אבל מתנגד שאני אוריד לו את הטיטול או אקח אותו לשירותים. איך להתחיל איתו שוב או פשוט לחכות עד שזה יבוא ממנו? תודה גליה

05/11/2002 | 13:21 | מאת: יהלי

גליה שלום פשוט לתת לו את הזמן ולא ללחוץ זה יבוא לבד אמא של בן 4

גליה שלום רב, הפורום הוא על הרטבת לילה ולא על שיטות גמילה מחיתולים אולם בכל זאת אנסה לעזור. ילדים רבים אינם בשלים לגמילה לפני גיל שנתיים ובד"כ בנים נגמלים קצת יותר מאוחר מבנות. אין טעם להתחיל בתהליך גמילה כל עוד הילד מתנגד לכך, כשהילד יהיה מוכן לגמילה הוא יעשה זאת כדי להרגיש בוגר, עצמאי וגם כדי למצוא חן בעיני הוריו. יש סימנים המעידים על כך שהילד מגיע לאותה בשלות. אגב, את מציינת חלק גדול מסימנים אלו. ובכן מדובר על יכולת להראות או לומר להוריו שהוא יודע מתי השלפוחית מלאה ויש צורך להתרוקן או לקראת פעילות מעיים; מספר הטלות שתן ביום יורד, מה שמצביע על יכולת השלפוחית לאגור שתן לפרקי זמן ארוכים מבעבר; הילד מחקה את הוריו ומגלב ענין בשירותים. כאשר מתחילים בתהליך הגמילה חשוב לעודד ולתגמל על הצלחות, אולם יש להתעלם מכשלונות. סדר השגת השליטה על הצרכים הוא כך: ראשית מושגת שליטה על צואה (קודם בלילה ואח"כ ביום) לאחר מכן מושגת שליטה על שתן (קודם ביום ולבסוף גם בלילה). בהצלחה וכל טוב

מנהל פורום הרטבת לילה