טיפול תרופתי במקום ניתוח כירוגי

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

20/04/2015 | 23:20 | מאת: דורין

שלום ד"ר.אני בת 32 שוקלת 115 ק"ג גובה 161. BMI שלי הוא 43. האם קיים טיפול תרופתי יעיל לירידה משמעותית במשקל בשילוב של תזונה מותאמת וספורט? או שרק ניתוח יכול להביא לירידה של כ-35 ק"ג במשקל. מה תוכל לספר על התרופה RAZIN לירידה במשקל בשל פעילותה על ויסות התיאבון?

שלום הטיפול ויעיל והיחיד לטיפול בהשמנת יתר חולנית ושומר על הירידה במשקל לטווח ארוך הוא הניתוח הבריאטרי. עד היום אין תרופה על המדף שהוכח שהיא יכולה לטפל במחלת ההשמנה. רוב התרופות יכולות לעזור בירידה עד 10% מעודף המשקל ולאחר שמפסיקים לקחת אותן עולים בחזרה בנוסף לכל תרופה יש לה תופעות לוואי ויש מחיר גבוה.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה