קול גבוה וילדותי לגבר

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

20/09/2016 | 03:29 | מאת: יואב

אני בן 24. מאז שאני מכיר את עצמי יש לי קול גבוה, הרבה פעמים מתבלבלים בטלפון וחושבים שאני אישה. האם קיימת דרך טיפולית כלשהי שבזכותה אוכל למצוא/להשתמש בטונים יותר נמוכים של הקול שלי?

21/09/2016 | 21:31 | מאת: עופי כהן-גל

יואב שלום, בהחלט יש אפשרויות טיפול טובות לשינוי בגובה הטון. הטיפול שייך לתחום הפרעות הקול. בטיפול לומדים לשנות את גובה הטון לגובה טון המתאים לך מבחינת הגיל, המין ומבנה הגוף. בנוסף, רוכשים הרגלי דיבור נכונים כך שתצליח להפיק את הקול החדש באופן קל וללא מאמץ. לפני הטיפול יש צורך להגיע לבדיקה אצל רופא אף אוזן וגרון אשר יבדוק את מיתרי הקול. לאחר בדיקת הרופא מומלץ להגיע לאבחון אצל קלינאי תקשורת בעל ניסיון בתחום הפרעות הקול. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור