בן 5.5 וביטוי האות ס'

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

23/07/2016 | 18:24 | מאת: גלית

הי, בן 5.5, מבטא את כל האותיות בצורה תקינה, כולל צ,ש ו-ז. רק את האות ס' הוא אומר עם לשון בין השיניים. האם זה משהו שאמור להסתדר עם הזמן, או שדורש טיפול? האם זה משהו שאני יכולה לעשות בעצמי או שיש צורך לערב קלינאית תקשורת? תודה

27/07/2016 | 21:19 | מאת: עופי כהן-גל

גלית שלום, את מתארת שיבוש נפוץ שנקרא הגייה אינטרדנטלית, שבה הילד נוגע עם הלשון בשיניים או בין השיניים בזמן הגיית ההגה. לרוב זה מופיע במספר צלילים אבל יתכן ששיבוש זה יהיה ממוקד להגה אחד. בנוסף, לעיתים קרובות יש גם דחיקת לשון המלווה את ההגייה האינטרדנטלית ומומלץ לבדוק זאת באבחון. אני ממליצה לך להגיע לאבחון אצל קלינאית תקשורת. הטיפול בשיבוש זה הוא לרוב פשוט וקצר מועד. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור