מאוד מודגת מבחינת התפתחות של ביתי

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

13/10/2015 | 06:35 | מאת: סבט

בוקר טוב הבת שלי בת שנה ו 5 חודשים ואני התחלתי לשים לב שהיא לא ממש מגיבה כשאני קוראת לה בשם.. איזה פעילויות התפתחותיות ניתן לעשות איתה כדי שתלמד מילים ותלמד שמות?... בבית אנחנו מדברים בשתי שפות ... איתה מברים ברוסית ובנינו מדברים בעברית אולי זאת הבעיה? היא רק אומרת מאמא פאפא ברגע שרוצה לפנות אלינו אומרת סיומות של נפל ... אמ אמ... היא לא יודעת להצביע... ולא מגיבה לשם שלה... מדברת בשפת התינוקות האם זה מוקדם לדאוג?

21/10/2015 | 20:20 | מאת: עופי כהן-גל

סבט שלום רב, בהתפתחות שפה תקינה אנחנו מצפים להתחלה של מילים ראשונות בסביבות גיל שנה. בגילאי שנה עד שנה וחצי, רוב הילדים מתחילים לומר מספר מילים, ומספר זה גדל משבוע לשבוע. בין גיל שנה וחצי לשנתיים רובם כבר מתחילים לצרף שתי מילים יחד (למשל- עוד בננה, תן כדור). חלק גדול מהילדים בגילאים אלו אינו הוגה את המילים בשלמותן ומשמיט חלק מהמילה. זהו חלק מהתפתחות נורמלית. בגיל של בתך אנו מצפים כבר לכעשר עד עשרים מילים. במקרה שלה, המילים יכולות להיות גם ברוסית וגם בעברית וכן אם היא משמיעה קולות של חיות או אומרת אמממ לאוכל זה גם נחשב. מה שחשוב בעיקר זה לראות שאוצר המילים שלה גדל ומתפתח משבוע לשבוע. חשוב גם לראות שהיא משתמשת בדרכי תקשורת לא מילוליות כמו הצבעה/חיוך/הבעות פנים ועוד. כיוון שכתבת שהיא אינה מגיבה כשאת קוראת לה בשם, חשוב מאוד ללכת איתה לבדיקת שמיעה כיוון שילדים רבים בגיל הרך סובלים מנוזלים באוזניים ומירידת שמיעה וגם זה יכול לגרום לעיכוב בהתפתחות השפה. בדיקת שמיעה לילדים חשוב לבצע במכון שמיעה שמנוסה בכך ושיהיו בה שני בודקים. לגבי נושא הדו-לשוניות- חשוב שתדברו אליה בשפה שבה אתם שולטים הכי טוב. אם שניכם יודעים טוב גם רוסית וגם עברית כדאי שאחד מכם ידבר איתה באופן קבוע בשפה אחת והשני ידבר בשפה השניה. בכל מקרה, חשוב שהדבר יהיה עקבי כדי לא לבלבל אותה. אני מקווה שזה עוזר לך. אם את מודאגת, כדאי תמיד לפנות להתפתחות הילד של קופת החולים שלך ולקבוע תור לאבחון. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור