ילדה בת שנתיים ועשרה חדשים

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

12/10/2015 | 22:23 | מאת: אביבה חלפון

בהמשך לפניתי אליכם אתמול ברצוני לציין את העובדה שהילדה מנסה לשיר אומנם לא מספיק מובן שואלת שאלות לעניו מבצעת פעולות לפי בקשה של הסובבים אך לצערי לא מספיק מדברת כאמור יודעת להגדיר צבעים בצורה נכון משחקת מחבואים כשהיא סופרת עד עשר ורצה יפה לתפוס את מי ששיחקה ברצוני להוסיף שהיא ילדה מאד נוחה

13/10/2015 | 05:04 | מאת: אילנית ישראלי

את מוסיפה פרטים חשובים ומשמחים הקשורים להתפתחות שפתה של ביתך, כמו שהיא מגדירה צבעים, עונה לענין ושרה (אם כי לא מספיק מובן, אך יחד עם זאת יש צורך בברור מעמיק יותר בכל תחומי השפה על מנת לקבל תמונה מדוייקת על התפתחותה השפתית של ביתך. כיוון שקיים איחור הבעתי בהתאם למצופה מילדה בת שנתיים ועשרה חודשים, אני ממליצה לך בחום לפנות לקלינאי/ת תקשורת לאבחון וטיפול מסודר. אני בטוחה שביתך תיתרם מן התהליך בפרט שהיא ילדה נוחה, ואת תוכלי לקבל כלים מסודרים על מנת לקדם אותה ולצמצם את הפער הקיים. לבנתיים מומלץ לבצע בדיקת שמיעה על מנת לוודא שביתך שומעת היטב, לשוחח עימה במשפטים פשוטים (למשל: הנעלים על הכיסא, את אוכלת מרק עם כפית), לספר סיפורים עם עלילה פשוטה (למשל: הלו הלו אבא)ולהקשיב לדברי ביתך תוך הוספת מידע והרחבת הצירופים שאמרה (למשל, אם אמרה 'לשתות חלב', תחזרי על דבריה ותוסיפי מספר מילים כמו: 'את רוצה לשתות חלב' או 'את צמא ורוצה לשתות חלב', 'אני אמזוג לך חלב לכוס שלך' וכדומה. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור