בת 3 הוגה לא נכון

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

10/09/2015 | 09:29 | מאת: מלי

שלום בתי בת 3 לא מבטאה ש ו - צ. במקום זה היא אומרת ס. עד איזה גיל לחכות לפני שפונים לקלינאי תקשורת? איך פונים לקלינאי תקשורת? דרך קופת חולים? מה התהליך? תודה!

10/09/2015 | 15:03 | מאת: עופי כהן-גל

מלי שלום, קיימות נורמות להתפתחות תקינה של הצלילים בשפה העברית. האותיות השורקות (ס, ז, צ, ש) מתפתחות אחרונות ומקובל שעד גיל שש רכישתן עוד בתחום הנורמה. לפיכך, מומלץ לחכות ולקראת סוף גן חובה, ואם עדיין יהיו שיבושים - לפנות לקלינאית תקשורת לאבחון ולטיפול. בכל קופת חולים יש נהלים שונים ומומלץ לבדוק זאת בקופה. בהצלחה ושנה טובה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור