מילות קישור

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

10/02/2015 | 18:08 | מאת: דנה

שלום, בת שלי בכיתה ג. לפעמים היא בונה משפט בצורה לא נכונה. היא מכניסה מילות קישור לא מתאימות למשמעות שהיא רוצה לבטא. למשל גם ככה ואפילו - נכנסות במיקום לא נכון במשפט או מיותרות לגמרי במשפט. או להפך מחסירה מילת קישור ואז קשה לה להביע את עצמה. איך אפשר לפתור בעיה כזאת? האם עבודה עם מורה מתקנת זה מספיק? או האם זה תחום של קלינאי תקשורת? על מה זה יכול להצביע? תודה רבה

11/02/2015 | 22:08 | מאת: עופי כהן-גל

דנה שלום, זה בהחלט תחום של קלינאי תקשורת וניתן לעבוד איתה על ארגון מסר ברור, על תחביר תקין ועוד. כדאי לעשות אבחון מעמיק ולנסות להבין מאיפה נובע הקושי. אני ממליצה לך לחפש קלינאית תקשורת בעלת ניסיון עם ילדי בית ספר. בהצלחה!

11/02/2015 | 23:24 | מאת: דנה

על איזה סוג אבחון מדובר? יש אבחוני קשב, יש אבחון פסיכו דידקטי, אין לזה סוף. באיזה אבחון להתמקד? האם הכוונה שקלינאית תקשורת תעשה אבחון?? המון תודה על העזרה והתשובות, דנה

שלום דנה קלינאית התקשורת תעביר אבחון שפה לגילאי בית ספר. הקלינאית בוחרת את האבחון לפי הקושי הספציפי של הילד. אתם צריכים לבקש הפנייה לאבחון שפה עבור קלינאית שעובדת עם ילדים בגילאי בית ספר. בהצלחה טופז

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור