שוב מגיעה לה עוד שנה בה אני צריכה "לנחש" מה טוב

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

15/01/2015 | 08:22 | מאת: מיואשת

טוב לילד שלי... שנה שעברה - ילד בן 3 עם עיכוב שפתי, קושי בריכוז. אבחונים ע"י רופא התפתחותי, פסיכולוגית, קלינרית תקשורת - כולם ממליצים על גן מיוחד. ועדת השמה בעירייה - דוחים את הבקשה בטענה שהרמה בגנים נמוכה משל הילד שלי ולכן לא מומלץ להכניס אותו לגן מיוחד, מאחר והילדים שם יורידו אותו למטה במקום להעלות ולקדם אותו (יכול להיות דבר כזה?) ועדת ערער במשר החינוך - טוענים את אותו הדבר בפגישה עצמה, אך מרגישה כאילו "שכנעתי" אותם בצורך שלנו לגן מיוחד ולכן קיבלתי את האישור. לאחר קבלת אישור, שוכנעתי בעירייה שהדבר יוריד את הרבה של בני. וויתרתי על הזכות ושלחתי לגן רגיל. השנה חוששת שאעבור בדיוק את אותו התהליך בו אצטרך להחליט לבד מה באמת הדרך הנכונה? אנשי המקצוע שרואים את הילד טוענים שצריך גן מיוחד, עירייה שטוענת שהרמה בגנים נמוכה יותר. לא יודעת מה לעשות. אני יודעת שהילד שלי יקבל הרבה יותר בקבוצה של 8-10 ילדים ואנשי מקצוע המבינים בנושא. מאשר 35 ילדים על גננת שלא יודעת להתמודד עם קשיי קשב וריכוז וקושי שפתי. מצד שני המשפט הזה - הרמה נמוכה וזה יוריד את הילד שלי למטה, מלחיצה אותי. עזרו לי ותתנו לי נקודת אור שתעזור להחלטתי. מיואשת

17/01/2015 | 14:24 | מאת: עופי כהן-גל

מיואשת יקרה שלום, החלטות לגבי השמה של ילד הן תמיד החלטות מאוד מסובכות. קשה מאוד לצפות מה יהיה הדבר הטוב ביותר עבור ילד מסוים. באופן עקרוני, לגנים מיוחדים יש את היתרון המשמעותי של גן קטן עם צוות שקיבל הכשרה בחינוך מיוחד ובדגש על שפה ובנוסף, בגן מקבלים שעות טיפול של צוות טיפולי רב מקצועי וכך הילדים מרוויחים עוד עין מקצועית שיכולה לקדם אותם או להדריך את הצוות. מצד שני, בכל שנה מגיעים לכל גן מיוחד ילדים מרקעים שונים, ברמות התפתחות וקושי שונות. צריך לעשות שקלול של הגורמים הספציפיים בכל גן - האם יש בגן גננת שתדע לעבוד גם עם ילדים ברמה גבוהה ולקדם אותם? האם ילד מסויים ירוויח יותר מגן קטן וצוות מורחב מאשר אם יהיה בגן רגיל שבו ייחשף לשפה ברמה רגילה ויהיה עם ילדים שיתאימו לו יותר חברתית? בהחלט התלבטות מורכבת. אני מציעה לך להתייעץ עם בעלי המקצוע שאת מרגישה שמכירים הכי טוב את בנך. לעיתים גן רגיל בתוספת גננת שילוב הוא פתרון טוב ולעיתים כדאי דווקא ללכת לגן מיוחד ולקבל את כל הפתרונות שהוא מציע. אני ממליצה לך להקשיב לתחושות שלך ולהתייעץ עם הגננת הנוכחית ושאר המטפלים של בנך. בסך הכל, כולם רוצים את טובתו. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור